Borstvergroting Lipofilling

Borstvergroting Lipofilling (Natuurlijke Borstvergroting)

Borsten zijn er in allerlei formaten. Voor een vrouw is het prettig als haar borsten mooi in verhouding zijn met de rest van haar lichaam, een goede vorm hebben en stevig zijn. Te kleine of slappe borsten kunnen u het gevoel geven ‘minder vrouw’ te zijn en ervoor zorgen dat u niet lekker in uw vel zit. Zeker in de zomer, als de zomerjurkjes en topjes weer uit de kast komen. Ook als u volgens de buitenwereld ‘normale borsten’ heeft, kunnen iets vollere borsten u vrouwelijke vormen extra accentueren ervoor zorgen dat u zich fijner voelt.

Vindt u uw borsten te klein of te slap? Dan kunt u kiezen voor een klassieke borstvergroting met implantaten, maar tegenwoordig is er ook een andere mogelijkheid: een borstvergroting met lipofilling. Bij lipofilling worden uw borsten vergroot en verstevigd met behulp van lichaamseigen vetcellen. Er komen dus geen lichaamsvreemde implantaten aan te pas met bijbehorende risico’s op afstoting of kapselvorming. Implantaten gaan bovendien een jaar of 15 mee en moeten daarna verwijderd of vervangen worden. Na de borstvergroting met lipofilling heeft u vollere en stevigere borsten die er natuurlijk uitzien en mooi in balans zijn met de rest van uw lichaam.

Indien de borsten klein zijn en hangen en de lift van de borsten is voor u heel belangrijk, dan kan er een chirurgische borstlift worden uitgevoerd. Indien de borsten juist groot zijn en hangen, dan voeren we ook borstverkleiningen uit onder plaatselijke verdoving zonder zichtbare littekens. Daarbij treedt een sterke lift op. Lipofilling is geschikt voor het verstevigen van de borsten, het verhelpen van asymmetrie in volume van de borsten en het vergroten van de borsten met ongeveer 1 cupmaat. Bijkomend treedt een licht liftend effect op. Voor het vergroten van de borsten met meerdere cupmaten is een borstvergroting met implantaten nodig.

Advies over een borstvergroting met lipofilling

Wilt u advies over een borstvergroting met lipofilling? Maak dan een afspraak voor een consult met een van onze cosmetisch chirurgen. Tijdens dit gesprek lopen wij de gehele behandeling met u door. Hoe verloopt de operatie, wat is de hersteltijd, welke risico’s zijn er, wat zijn de kosten, hoe zien uw borsten er na de operatie uit, etc. De arts bekijkt uw borsten van alle kanten, luistert naar uw wensen en geeft advies over de cupmaat en vorm. We plannen pas een lipofilling behandeling in als u helemaal overtuigd bent.

Voorbereiding op de natuurlijke borstvergroting

Ter voorbereiding op de borstvergroting maken we foto’s van uw borsten. Die voor-foto’s vergelijken we tijdens de eindcontrole met de na-foto’s. Daarnaast brengen we uw gezondheid en medicijngebruik in beeld. Bepaalde aandoeningen en medicijnen kunnen namelijk van invloed zijn op de behandeling en het uiteindelijke resultaat. Lipofilling tijdens de zwangerschap wordt afgeraden.

Natuurlijke borstvergroting met lichaamseigen fillers

De borstvergroting met lipofilling kan uitgevoerd worden onder plaatselijke verdoving en duurt meestal 1 tot 3 uur, afhankelijk van de gewenste vergroting van de borsten. Voor de behandeling neemt u plaats in een comfortabele behandelstoel. Er wordt eerst een mini-liposculptuur uitgevoerd om vetcellen te verzamelen. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Voor lipofilling kan vetweefsel verzameld worden van bijvoorbeeld de bovenbenen, de heupen of knieën, de buik of rug of de hals door middel van een kleine liposuctie. Vervolgens bewerken we dit vet en brengen het met een dunne naald in de borsten. We brengen zoveel vet in als nodig is om het gewenste volume te verkrijgen, voor zover het verantwoord is. Ook dit proces vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Na de lipofilling wordt er een verband aangebracht om uw borsten. U mag dezelfde dag nog naar huis. Neem wel iemand mee om u thuis te brengen.

Herstelperiode en nazorg lipofilling van de borsten

U heeft enkele weken nodig om te herstellen van de borstvergroting met lipofilling. De eerste 7 tot 10 dagen kunnen uw borsten wat pijnlijk aanvoelen en zijn er soms blauwe plekken aanwezig. Ook kan er wat wondvocht of verdovingsvloeistof uit de injectiegaatjes lekken op de plaats waar we het vet hebben weggehaald. De eerste twee weken na de ingreep draagt u een speciale ondersteunende BH voor een optimaal resultaat.

Wij raden aan de eerste weken na de borstvergroting met lipofilling het rustig aan te doen. Zwemmen en intensieve lichamelijk inspanning raden we af in deze periode. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk. Geleidelijk mag u al uw normale activiteiten weer oppakken. Soms is de huid nog een aantal weken wat gevoelig en de littekens zijn vaak nog rood en stug. In de meeste gevallen is duurt het totale herstelproces zo’n 3 maanden tot 1 jaar.

Heeft u tijdens het herstelproces vragen, dan mag u altijd contact opnemen. Een aantal weken na de borstvergroting met lipofilling weken heeft u een controle afspraak. We maken dan na-foto’s. Samen met de arts bespreekt u het resultaat.

Risico’s van borstvergroting met lipofilling

Lipofilling is een veilige ingreep en complicaties komen nauwelijks voor. Soms kan er na de ingreep sprake zijn van lichte pijn, zwelling en blauwe plekken. Deze ongemakken verdwijnen vanzelf. Soms kan een allergische reactie optreden op verdovingsmiddelen of desinfecteermiddelen. Zeer zeldzame complicaties zijn het ontstaan van een infectie, nabloeding, vetcyste of een verstoorde wondgenezing. Dit soort complicaties zijn doorgaans goed te verhelpen.

Borstvergroting zonder operatie: mooi en langdurig resultaat

Lipofilling zorgt ervoor dat uw borsten steviger en voller zijn. Zo’n borstvergroting zorgt vaak voor een jeugdigere uitstraling en meer zelfvertrouwen. De behandeling heeft over het algemeen een blijvend effect. Het ingespoten vetweefsel wordt onderdeel van uw huidweefsel en zal meebewegen met de natuurlijke proces van huidveroudering. Uw borsten kunnen uiteraard daardoor in de toekomst wel weer wat meer gaan hangen. Voor een langdurig mooi resultaat is het belangrijk om een gezonde levensstijl te hanteren. Eet en drink gezond en beweeg voldoende.

Waarom kiezen voor een borstvergroting met lipofilling bij Arts.nl

Arts.nl is een samenwerkingsverband van professionele en ervaren cosmetische chirurgen. Al onze artsen behoren tot de beste experts op gebied van cosmetische ingrepen. Zowel chirurgisch als niet-chirurgisch. Daarnaast hechten we veel waarde aan heldere communicatie, eerlijkheid en een persoonlijke benadering. We luisteren naar uw wensen en zorgen en zijn tijdens het gehele behandeltraject beschikbaar voor vragen. U heeft dan direct contact met de behandeld arts. Kortom, voor een borstvergroting met lipofilling bent u bij ons in goede en professionele handen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over een borstvergroting met lipofilling via Arts.nl? Voor telefonisch advies of een consult kunt u contact met ons opnemen.

Afbeeldingen

Gespecialiseerde artsen

Recente vragen


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/arts.nl/httpdocs/wp-content/themes/arts_nl/template-parts/single-behandelingen.php on line 138