Borstverkleining Liposuctie

Borstverkleining liposuctie

Te grote of zware borsten kunnen ervoor zorgen dat uw lichaam niet mooi in verhouding is. Veel vrouwen zitten hierdoor niet goed in hun vel en hebben minder zelfvertrouwen. Grote zware borsten kunnen bovendien allerlei fysieke klachten geven, zoals pijn in de nek, schouders en rug. BH-bandjes drukken vaak zwaar op de schouders, wat leidt tot pijnklachten en kuiltjes. In sommige gevallen is er ook sprake van een beperkte bewegingsvrijheid, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Een bijkomend effect van grote borsten is dat deze vaak ook gaan hangen. Dit vergroot zowel de psychische als lichamelijke klachten.

Heeft u grote borsten en wilt u daar iets aan laten doen? Dan kunt u kiezen voor een borstverkleining met liposuctie. Hierbij wordt met een speciaal buisje vet weggezogen uit de borsten. Na de borst verkleinende ingreep zijn uw borsten weer mooi in harmonie met de rest van uw lichaam. Het is een borstverkleining zonder operatie en zonder zichtbare littekens! De liposuctie heeft ook een liftend effect. Dit komt door het verminderde gewicht van de borsten, het samentrekken van het bindweefsel na de ingreep en de elasticiteit van het steunweefsel in de borsten.

Een borstverkleining met liposuctie is geschikt voor een verkleining van de borsten met 30 tot 50%. Voor een verkleining van meer dan 50% of voor borsten die vooral uit klierweefsel bestaan, is een traditionele borstverkleining nodig. Wanneer uw borsten erg hangen of slap zijn, dan is een chirurgische borstlift waarschijnlijk de beste optie.

Borstverkleining met liposuctie versus traditionele borstverkleining

De borstverkleining met liposuctie is een relatief nieuwe techniek om de borsten te verkleinen. Ten opzichte van een traditionele borstverkleining heeft een borstverkleining met liposuctie een aantal voordelen:

 • De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving en niet onder algehele narcose. Hierdoor is er geen sprake van risico’s en bijwerkingen van een narcose;
 • Na een borstverkleining met liposuctie heeft u nauwelijks littekens. Er worden alleen minimale incisies gemaakt om de buisjes in te brengen. Bij een traditionele borstverkleining blijven er vaak opvallende littekens achter;
 • Er is geen risico op een niet-natuurlijk uitziende tepel of een verminderd gevoel in de tepel. Dit risico is wel aanwezig bij een traditionele borstverkleining, omdat de tepel daarbij verplaatst wordt;
 • De mogelijkheid tot het geven van borstvoeding wordt niet beïnvloed door de behandeling middels tumescente liposuctie.

Advies over het laten verkleinen van de borsten met liposuctie

Wilt u uw borsten laten verkleinen en wilt u meer informatie over een borstverkleining met liposuctie? Neem dan contact op voor een adviesgesprek met een van onze cosmetisch chirurgen. De arts bekijkt uw borsten en geeft advies over de mogelijkheden. Als u in aanmerking komt voor liposuctie van de borsten, dan loopt hij of zij het behandeltraject met u door van voorbereiding tot het uiteindelijke resultaat. U krijgt informatie over de ingreep, de risico’s, de kosten, het herstel en het resultaat dat u kunt verwachten. Uiteraard mag u al uw vragen en wensen op tafel leggen tijdens dit gesprek.

Voorbereiding op borstverkleining met liposuctie

Ter voorbereiding op de borstverkleining maken we foto’s en röntgenfoto’s van uw borsten. Met de röntgenfoto’s leggen we een uitgangssituatie vast en wordt gekeken of er cystes of een plekje aanwezig is dat moet worden onderzocht. Tevens brengen we uw gezondheid en medicijngebruik in beeld. Bepaalde aandoeningen kunnen namelijk een risico vormen tijdens de ingreep of het resultaat beïnvloeden.

Borstverkleining met liposuctie: de behandeling

De borstverkleining met liposuctie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De behandeling duurt ongeveer 3 uur en verloopt als volgt:

 • Op de dag van de behandeling krijgt u van onze speciale kleding. We begeleiden u naar de behandelkamer, waar u plaatsneemt op de behandeltafel;
 • We verdoven uw borsten door middel van het inspuiten van vloeistof. Dit kan aan het begin een ongemakkelijk, brandend of drukkend gevoel geven. De rest van de behandeling hierna is nagenoeg pijnloos;
 • De arts maakt enkele kleine sneetjes in uw borsten en brengt hierin kleine buisjes aan (zuigcanules). De sneetjes zijn zeer klein en worden gemaakt in de borstplooi;
 • De canules gaan vibreren, waardoor het vet in de borsten losgetrild wordt en het omgevende weefsel wordt beschermd. Vervolgens zuigen we overtollig vetweefsel uit de borsten;
 • U wordt naar de rustkamer gebracht. U mag dezelfde dag nog naar huis.

Herstel na liposuctie van de borsten

De eerste dagen na de borstverkleining met liposuctie voelen uw borsten licht pijnlijk aan en zijn wat gezwollen. Ook kunnen er blauwe plekken aanwezig zijn. U draagt de eerste week een elastisch pakje aan om druk uit te oefenen op de borsten. Dit bespoedigt het herstelproces. In de weken daarna kan een sportbeha zonder beugels prettig zijn om uw borsten te ondersteunen tot deze volledig hersteld zijn. U kunt al na enkele dagen uw rustige werkzaamheden hervatten. Vermijd de eerste weken nog wel intensieve lichamelijke inspanning.

Gedurende het herstelproces kunt u altijd contact met ons opnemen bij vragen. U heeft controleafspraken en tijdens een eindcontrole maken we foto’s en bekijken we samen met u het resultaat. Een jaar na de behandeling wordt opnieuw een röntgenfoto gemaakt. Er kan na elk soort ingreep namelijk littekenweefsel gevormd worden (kalkneerslag). Deze onschuldige plekjes kunnen op een röntgenfoto aangezien worden voor kwaadaardig weefsel. Door deze plekjes vast te leggen, kunnen misverstanden bij een borstcontrole in de toekomst voorkomen worden.

Risico’s van een liposuctie

Een borstverkleining met liposuctie is een lichte en veilige ingreep. Bijwerkingen en complicaties bespreekt de arts met u tijdens het intake gesprek. U kunt denken aan:

 • De eerste dagen na de ingreep voelen uw borsten wat pijnlijk aan en zijn gezwollen door vochtophoping. Ook kunnen er blauwe plekken aanwezig zijn en kan het gevoel in de huid veranderen. Het grootste ongemak is bij de meeste patiënten na twee weken verdwenen. Harde plekjes zijn onderdeel van het normale genezingsproces en blijven langer bestaan, uiteindelijk worden die weer soepel;
 • In sommige gevallen treedt een allergische reactie op door het gebruikte antibioticum;
 • Een infectie is zeer zeldzaam. U krijgt antibiotica om een infectie te helpen voorkomen.

Een mooi en langdurig resultaat

Na een borstverkleining met liposuctie zijn uw borsten verkleind zonder dat er zichtbare littekens achterblijven. Uw borsten zijn weer mooi van vorm en hebben een natuurlijke grootte en stevigheid. De borsten zijn in harmonie met de rest van uw lichaam. Een borstverkleining vergroot in veel gevallen uw zelfvertrouwen. Ook bent u van eventuele rug-, nek- en schouderklachten af die veroorzaakt werden door uw grote en zware borsten. Het definitieve resultaat van de ingreep is na ongeveer 6 maanden zichtbaar. Het resultaat is blijvend. Voor een mooi en langdurig resultaat is een gezonde levensstijl belangrijk.

De arts van Arts.nl die deze behandeling uitvoert heeft wereldwijd de meeste ervaring. Kiest u voor een borstverkleining met liposuctie via Arts.nl, dan kiest u voor een behandeling van een professionele en ervaren cosmetisch chirurg. Een persoonlijke benadering en uniek behandelplan voor elke patiënt zijn enkele van onze kernwaarden. Kortom, bij ons bent u in goede handen.

Meer weten over een borstverkleining met liposuctie?

Wilt u meer weten over borstverkleiningen van Arts.nl? Neem dan voor telefonisch advies of voor het maken van een afspraak voor een consult contact met ons op.

 

Afbeeldingen

Gespecialiseerde artsen

Recente vragen


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/arts.nl/httpdocs/wp-content/themes/arts_nl/template-parts/single-behandelingen.php on line 138