Lipoedeem Behandeling

Lipoedeem Behandeling (Tumescente Liposuctie)

Lipoedeem is een aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig verdeeld is over het lichaam. Kenmerkend zijn de zware benen ten opzichte van het bovenlichaam. De vetophopingen kunnen bijvoorbeeld op de heupen, dijen, billen, onderbenen, de binnenkant van de knieën of de armen zitten. Deze vetophopingen verdwijnen niet als u gewicht verliest of door meer te sporten of een dieet te volgen. Ook geven de ophopingen vaak pijnklachten en kunt u last hebben van vermoeide benen, een slappe of gevoelige huid, cellulitis en het makkelijk ontstaan van blauwe plekken. Naast fysieke klachten ondervinden mannen en vrouwen met lipoedeem vaak ook psychische klachten. U voelt zich niet prettig in uw eigen lijf en uw zelfvertrouwen kan behoorlijk negatief beïnvloed worden.

Heeft u last van lipoedeem en wilt u graag verlost worden van de klachten die deze aandoening met zich meebrengt? Wellicht is de behandeling met een speciale techniek van liposuctie een mogelijkheid. Door middel van de super tumescente liposculpture techniek wordt op een veilige manier het lipoedeem vet verwijderd zonder de lymfevaten te beschadigen. Er worden trillende microzuignaalden gebruikt en de behandeling wordt altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Meer achtergrondinformatie vindt u op de pagina liposuctie. Hier leest u ook over het verschil met de klassieke liposuctie.

Advies over de behandeling voor lipoedeem

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een Tumescente Liposuctie behandeling bij lipoedeem? Maak dan een afspraak voor een consult bij Arts.nl. De lipoedeem specialist van Arts.nl bespreekt met u wat de behandelmogelijkheden zijn en begeleidt u in het behandeltraject. Samen met u zal hij een uniek plan van aanpak opstellen.

Onze liposuctiespecialist vertelt u alles over de behandeling van voorbereiding tot het uiteindelijke resultaat. Alles komt aan bod: de kosten, hoe de behandeling in zijn werk gaat, de risico’s, de hersteltijd, het resultaat, uw wensen en verwachtingen.

Overtollig vet weg laten halen: Lipoedeem behandeling

Ter voorbereiding op de lipoedeem behandeling maken we foto’s van de probleemgebieden. Daarnaast voeren we een aantal gezondheidschecks uit en vragen we u naar uw medicijngebruik. De behandeling verloopt daarna in een aantal stappen:

  • Op de dag van de behandeling wordt u door ons ontvangen en bespreken we met uw begeleider wanneer hij/zij terug moet zijn om u op te halen.
  • Op de behandelkamer wordt het te behandelen gebied afgetekend op uw huid. Daarna neemt u plaats op de behandeltafel;
  • Het te behandelen gebied wordt verdoofd. Dit doen we door het inspuiten van een grote hoeveelheid verdovende vloeistof. Hierdoor lost het vet gedeeltelijk op en is makkelijker weg te zuigen. Het verdovingsproces neemt vaak meer dan een uur in beslag en gebeurt met zeer dunne naalden;
  • Nadat de verdoving volledig is ingetrokken wordt het lipoedeemvet verwijderd met trillende kleine zuignaalden. Dit is niet pijnlijk. Doordat u bij bent, kunt u regelmatig van houding veranderen. Hierdoor is het mogelijk het tussentijdse resultaat te bekijken en bij te sturen waar nodig;
  • Na afronding van de lipoedeem behandeling loopt u naar de rustkamer.

De ingreep duurt ongeveer 4 uur. Na afloop mag u naar huis.

Herstel na de lipoedeem behandeling

Meteen na de ingreep brengen we verband aan. U krijg een elastisch pakje aan dat u ongeveer twee weken draagt. U heeft nauwelijks last van napijn, aangezien de verdoving nog 12 tot 24 uur nawerkt. De meeste mensen gaan na ongeveer 3 tot 7 dagen weer aan het werk. Voor een optimaal herstel is het raadzaam om de eerste periode na de ingreep niet te sporten of ander inspannende activiteiten te ondernemen. Enkele weken na de ingreep kunt u nog vocht vasthouden of last hebben van blauwe plekken.

Had u voor de ingreep veel last van vocht in uw benen, dan is een behandeling door de oedeemtherapeut na de lipoedeem behandeling sterk aan te raden. Ook als u hier geen last van had, kan oedeemtherapie het herstel versnellen. Gedurende het herstelproces kunt u altijd contact met ons opnemen bij vragen. Tijdens een eindcontrole maken we foto’s en bekijken we samen met u het resultaat.

Risico’s van een liposuctie voor het behandelen van lipoedeem

Tumescent Liposculpture is zeer veilig, maar zoals bij elke cosmetische ingreep zijn er altijd complicaties mogelijk. Alle mogelijke complicaties worden tijdens het intake gesprek met u doorgenomen. Voorbeelden van mogelijke gevolgen zijn:

  • De eerste dagen tot weken kunt u pijn hebben en is er mogelijk sprake van vocht vasthouden, blauwe plekken, een vreemd gevoel in de huid of jeuk. Dit ongemak is van tijdelijke aard;
  • Soms treedt een allergische reactie op door het gebruikte antibioticum. Deze complicatie verdwijnt vanzelf na het stoppen van de medicijnen;
  • In zeer zeldzame gevallen treedt een infectie op na een lipoedeem behandeling. Een infectie is doorgaans goed te behandelen.

Een mooi en langdurig resultaat

Na een lipoedeem behandeling zijn alle delen van uw lichaam weer mooi in verhouding. De ongewenste vetophopingen zijn verwijderd en het resultaat is blijvend. Uw krijg meer zelfvertrouwen en hebt geen last meer van pijnklachten of ongemak.  Het lopen en sporten gaat weer veel gemakkelijker.

Het definitieve resultaat van de ingreep is na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Kleine aanpassingen gaan nog wel een jaar door. Voor een mooi en langdurig resultaat is een gezonde levensstijl belangrijk. Door ongezonde leefgewoontes kan de aandoening weer terugkomen. Voorkom gewichtsschommelingen, eet en drink gezond en blijf bewegen.

De liposuctie specialist van  Arts.nl behoort tot de meest bekende liposuctiespecialisten wereldwijd. Duizenden liposuctie behandelingen zijn door hem uitgevoerd. Onze arts geeft ook regelmatig lezingen op  internationale congressen en onderhoudt contact met buitenlandse collega’s. Zo blijft hij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van lipoedeem behandelingen en onderwijst hij de techniek aan andere artsen.  Kortom, voor een lipoedeem behandeling bent u bij Arts.nl in goede handen.

Meer weten over een lipoedeem behandeling?

Wilt u meer weten over lipoedeem behandelingen via Arts.nl? Neem dan voor telefonisch advies of voor het maken van een afspraak voor een consult contact met ons op.

 

Afbeeldingen

Gespecialiseerde artsen

Recente vragen


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/arts.nl/httpdocs/wp-content/themes/arts_nl/template-parts/single-behandelingen.php on line 138