Armlift

Armlift (Corrigeren Bovenarmen)

Door het verouderingsproces of na flink afvallen kan uw lichaam behoorlijk veranderen. Uw huid wordt bijvoorbeeld op verschillende plekken slap of gaat hangen. Een probleem waar veel mensen tegenaan lopen zijn slappe bovenarmen. Loshangende huid aan de binnenzijde van de bovenarmen wordt vaak als storend ervaren, zeker als u in de zomer een shirt of jurkje met korte mouwen draagt. Heeft u last van slappe bovenarmen, dan kunt u een armlift laten uitvoeren. Bij deze armcorrectie halen we overtollige huid weg en zorgen er zo voor dat uw armen weer strakker zijn. Als u ook veel last heeft van een teveel aan vet op de armen, dan is een combinatie met een liposuctie een goede optie. Na een armlift zien uw armen er weer jonger en strakker uit. Dit kan uw zelfvertrouwen en uitstraling flink ten goede komen!

Advies over het laten liften van uw armen

Wilt u meer weten over een armlift? Maak dan een afspraak voor een consult bij Arts.nl. Onze cosmetisch chirurg bekijkt uw armen en geeft informatie over de behandeling. Hoe gaat de operatie in zijn werk, welke kosten komen erbij kijken, wat zijn de risico’s, hoe lang moet u herstellen en welk resultaat kunt u verwachten. Al uw vragen en zorgen komen aan bod tijdens dit gesprek. Bent u iets vergeten te vragen tijdens het consult, dan mag u uiteraard altijd bellen. Pas als u volledig overtuigd bent, plannen we de armlift in.

De armlift operatie

Ter voorbereiding op de armlift maken we foto’s van uw armen. De arts loopt vervolgens het behandeltraject nogmaals met u door. Zo gaat u goed voorbereid de armlift operatie in. We brengen tevens uw gezondheid en medicijngebruik in beeld. De armlift voeren we uit onder algehele narcose. De ingreep duurt ongeveer 2 uur en verloopt in de volgende stappen:

  • Op de dag van de armlift krijgt u van ons speciale kleding en brengen we een infuus aan in uw hand. De arts tekent de plek van de incisies uit op uw huid en geeft aan welk deel van de huid verwijderd wordt;
  • We begeleiden u naar de operatiekamer en brengen u onder narcose;
  • De arts maakt een incisie aan de binnenzijde van uw bovenarm. De huid en onderliggende vet- en spierlagen worden losgemaakt en de arts verwijdert overtollige huid en het teveel aan vetweefsel en spierweefsel. De incisie bevindt zich in de huidplooi, zodat er een nauwelijks zichtbaar litteken overblijft;
  • De incisie wordt vervolgens gesloten met oplosbare hechtingen;
  • De arts herhaalt de procedure daarna voor de andere arm;
  • We brengen verband aan om uw bovenarmen en uw wordt tot slot teruggebracht naar de verkoeverkamer. U mag dezelfde dag nog naar huis.

Herstel na een armlift

De eerste dagen na de armlift kunnen uw armen wat pijnlijk aanvoelen. Ook zwelling en blauwe plekken zijn gebruikelijk. Pijnstillers nemen vaak het grootste ongemak weg. U krijg speciale drukmouwen mee die u 3 tot 6 weken om uw bovenarmen moet dragen. Dit voorkomt druk op de hechtingen, gaat zwelling tegen en bespoedigt het herstel. Doe de eerste 1 tot 2 weken rustig aan en vermijd zware lichamelijke inspanning de eerste 6 weken. Bewegen is wel raadzaam om de bloedsomloop en het herstelproces te stimuleren. Houd de littekens het eerste jaar uit de zon of smeer in met een hoge factor zonnebrandcrème.

Gedurende het herstelproces kunt u altijd contact met ons opnemen bij vragen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u met al uw vragen en zorgen bij ons terecht kunt. Tijdens een eindcontrole maken we foto’s en bespreken tevens samen het resultaat van de armlift.

Risico’s van een cosmetische operatie aan de armen

Een armlift is een veilige ingreep, maar zoals bij elke operatie is er altijd een risico op complicaties. De volgende complicaties komen voor bij een armlift:

  • De eerste dagen na de armcorrectie voelen uw armen pijnlijk aan en kan er sprake zijn van zwelling of de vorming van blauwe plekken. Deze ongemakken zijn na een week grotendeels verdwenen;
  • In sommige gevallen treedt een allergische reactie op door het gebruikte verdovingsmiddel of antibioticum. Deze complicaties zijn van tijdelijke aard;
  • Bij elke operatie is er een risico op een infectie, hematoom of nabloeding. Deze complicaties zijn doorgaans eenvoudig te verhelpen;
  • Soms herstellen de littekens niet netjes na een armlift. Ze blijven dan rood en dik of zijn breed door wijking van de wondranden tijdens het herstelproces. Eventueel kan littekencorrectie uitkomst bieden.

Een mooi en langdurig resultaat na correctie van de armen

Na een armlift zijn uw armen weer mooi strak en hebben een jeugdige uitstraling. De slappe huid onder uw armen is verdwenen en u kunt met een gerust hart een jurkje of shirt met korte mouwen uit de kast trekken. Het definitieve resultaat van de bovenarmlift is na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Het resultaat is blijvend. Door het verouderingsproces, ongezonde leefgewoontes of forse gewichtstoename kunnen uw bovenarmen echter opnieuw slapper worden. Voor een mooi en langdurig resultaat is een gezonde levensstijl dan ook belangrijk.

Kiest u voor Arts.nl dan kiest u voor een armlift van een professionele en ervaren cosmetisch chirurg. We hebben een klein team van specialisten en vinden een persoonlijke benadering belangrijk. Daarbij streven we altijd naar een harmonieus en natuurlijk resultaat. De artsen die cosmetische operaties uitvoeren behoren tot de beste experts in hun vakgebied. Kortom, voor een armlift of andere cosmetische ingreep bent u bij ons aan het juiste adres.

Meer weten over een armlift?

Wilt u meer weten over het laten corrigeren van de bovenarmen via Arts.nl? Voor telefonisch advies of voor het maken van een afspraak voor een consult kunt u contact met ons opnemen.

 

Afbeeldingen

Gespecialiseerde artsen

Recente vragen


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/arts.nl/httpdocs/wp-content/themes/arts_nl/template-parts/single-behandelingen.php on line 138