Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie (Tummy Tuck)

Uw lichaam verandert gedurende uw leven onder invloed van allerlei factoren. En dat geldt ook voor uw buik. Door onder andere het verouderingsproces, schommelingen in gewicht, afname van spiermassa en zwangerschappen kan uw buik slap worden of gaan hangen. Bij fors overgewicht spreken we ook wel van een hangbuik of vetschort. Een zwangerschap of flink gewichtsverlies zorgt in veel gevallen voor een slappe buik, doordat de huid erg is uitgerekt. Een slappe of hangende buik kan uw uitstraling en zelfvertrouwen behoorlijk negatief beïnvloeden. Vaak is dit probleem niet op te lossen door te sporten of op dieet te gaan.

Heeft u last van een slappe of hangende buik? Een buikwandcorrectie is de oplossing om weer een strakkere buik te krijgen. We spreken ook wel van buikwandplastiek of abdominoplastiek. Tijdens deze ingreep wordt onderhuids vet en overtollige huid verwijderd. Uw buik is daarna weer plat en u heeft een jonge en frisse uitstraling. Een buikwandcorrectie wordt vaak gecombineerd met een liposuctie van de buik of flanken.

De ingreep is niet bedoeld om overgewicht kwijt te raken, maar om de contouren van het lichaam te verbeteren. Bij fors overgewicht is het dan ook verstandig om eerst af te vallen, voordat u een buikwandcorrectie ondergaat.

Advies over het laten corrigeren van uw buik

U kunt bij ons een afspraak maken voor een consult. Tijdens dit gesprek met een cosmetisch arts komen alle aspecten van de buikwandcorrectie aan bod. Hoe verloopt de ingreep, wat zijn de risico’s, hoe lang moet u herstellen, wat zijn de kosten, welk resultaat kunt u verwachten, etc. Ook bekijkt de arts uw buik en geeft u advies over het soort buikwandcorrectie en eventuele andere behandelingen die kunnen helpen om een optimaal resultaat te bereiken. Bent u overtuigd? Dan plannen we met plezier een behandeling voor u in.

Mini buikwandcorrectie of totale buikwandcorrectie

Er zijn verschillende technieken mogelijk om een buikwandcorrectie uit te voeren. Deze technieken zijn als volgt:

  • Standaard of mini buikwandcorrectie: Deze techniek is geschikt als het teveel aan huid en vet zich onder de navel bevindt. De navel wordt niet verplaatst, waardoor de operatie minder ingrijpend is. Er is alleen een litteken aanwezig in de bikinilijn. Deze is nauwelijks zichtbaar;
  • Totale buikwandcorrectie: Deze techniek wordt gebruikt als de gehele buikwand verslapt is, dus ook de spieren en huid boven de navel. Dit is een ingreep waarbij de navel opnieuw aangehecht wordt. Naast een litteken ter hoogte van de bikinilijn, blijft er ook een litteken rondom de navel achter.

De arts bespreekt tijdens het consult uiteraard welke techniek het meest geschikt is voor u.

Voorbereiding op het laten corrigeren van de buik

Ter voorbereiding op de buikwandcorrectie maken we foto’s van uw buik voor in het medisch dossier. Ook brengen we uw gezondheid en medicijngebruik in beeld. Bepaalde aandoeningen kunnen namelijk een risico vormen tijdens operatie of het resultaat beïnvloeden. Ook loopt de arts nogmaals de behandeling met u door, zodat u goed voorbereid bent.

Hoe verloopt de buikwandcorrectie operatie

De buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele narcose en duurt zo’n 1 tot 2 uur. Een mini buikwandcorrectie neemt minder tijd in beslag dan een totale buikwandcorrectie. De buikwandoperatie verloopt als volgt:

  • Op de dag van de buikoperatie krijgt u van ons speciale kleding en brengen we een infuus aan in uw hand. De arts tekent de plek van de incisie uit op uw buik;
  • We begeleiden u naar de operatiekamer en u wordt vervolgens onder narcose gebracht;
  • De arts maakt een horizontale snede in uw buik, net boven uw schaamheuvel. Vervolgens worden uw huid en het onderliggende vetweefsel losgemaakt tot aan de ribbenboog. Bij een mini buikwandcorrectie blijft de navel vastzitten op de onderliggende spierlaag. In geval van een totale buikwandcorrectie maakt de arts ook uw navel los;
  • Eventueel verkleint de arts de ruimte tussen de buikspieren voor een strakkere buikwand. Daarna worden overtollige huid en vet verwijderd. Bij een totale buikwandcorrectie wordt de navel opnieuw ingehecht;
  • De incisie wordt daarna gesloten met oplosbare hechtingen;
  • We brengen verband aan op uw buik en eventueel drains om wondvocht af te voeren. U gaat tenslotte terug naar de verkoeverkamer.

Bij een mini buikwandcorrectie mag u vaak dezelfde dag nog naar huis. In geval van een totale buikwandcorrectie moet u meestal een nacht blijven ter observatie. U mag zelf nog niet rijden, dus neem iemand mee om u thuis te brengen.

Herstel na een buikwandcorrectie

De eerste dagen na de buikwandcorrectie kunt u lichte pijn hebben. Met name bij druk op de buik (hoesten, persen, lachen, tillen) is pijn de eerste periode normaal. Ook kan er sprake zijn van wat zwelling en blauwe plekken. De eerste twee weken is het verstandig om rust te houden. Vermijd intensieve lichamelijke inspanning en probeer uw buikspieren zo min mogelijk te gebruiken. Het is wel goed om in beweging te blijven en zo de bloedsomloop te stimuleren. Dit bevordert het herstelproces. Na twee weken kunt u uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Sporten en fysiek zwaar werk mag na ongeveer 6 weken weer. Bouw hierbij rustig op.

De littekens hebben ongeveer een jaar nodig om te herstellen. De eerste tijd kunnen ze rood en dik zijn. Voorkom blootstelling aan de zon en kunstmatig zonlicht. Gedurende het herstelproces heeft u verschillende controleafspraken. Tijdens de eerste afspraak verwijderen we eventuele drains. Ook mag u tussentijds altijd contact opnemen met vragen. Tijdens een eindcontrole maken we opnieuw foto’s en bekijken we samen het resultaat.

Risico’s van een buikwandcorrectie

Het is belangrijk om u te realiseren dat er aan elke cosmetische operatie risico’s verbonden zijn. Dat geldt ook voor een buikwandcorrectie. De risico’s zijn als volgt:

  • De eerste dagen na de ingreep voelt u buik vaak pijnlijk aan, zeker als u uw buikspieren aanspant. Ook kan sprake zijn van zwelling en blauwe plekken. Deze complicaties zijn van tijdelijke aard;
  • Het is mogelijk dat u allergisch reageert op de gebruikte verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Deze reactie verdwijnt vanzelf;
  • Soms ontstaat er in uw buik een gevoelloze plek. Dit is in de meeste gevallen van tijdelijke aard. Het gevoel komt vanzelf terug;
  • Bij elke operatie is er kans op een infectie, hematoom of nabloeding. Deze complicaties zijn doorgaans eenvoudig te verhelpen;
  • Het is mogelijk dat het litteken niet naar wens heelt. Soms blijft het litteken rood en dik en door het wijken van de wondranden ontstaat in sommige gevallen een breed litteken. Littekencorrectie kan uitkomst bieden;
  • In zeer zeldzame gevallen kan sprake zijn van het afsterven van navelweefsel;
  • Het is mogelijk dat het resultaat niet overeenkomt met uw verwachtingen. Een tweede ingreep kan eventueel helpen om het resultaat te verbeteren.

Een mooi en langdurig resultaat

Na een buikwandcorrectie is uw buik weer platter en strakker. U bent verlost van uw hangende of slappe buik. Dit geeft u doorgaans een jeugdige en gezonde uitstraling. Ook uw zelfvertrouwen kan een flinke boost krijgen. Uw buik mag weer gezien worden!

Het definitieve resultaat van de ingreep is na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Het resultaat is blijvend. Uiteraard kan uw buik weer van vorm veranderen door het verouderingsproces, een zwangerschap of gewichtstoename. Voor een mooi en langdurig resultaat is een gezonde levensstijl dan ook belangrijk. Eet en drink gezond en zorg voor voldoende lichaamsbeweging.

Kiest u voor een behandeling via Arts.nl, dan kiest u voor een arts die gespecialiseerd is in diverse complexe cosmetische ingrepen. Alle behandelend artsen behoren tot de beste experts op gebied van buikwandcorrectie. We kiezen bovendien voor een persoonlijke benadering. U heeft dus altijd direct contact met de uitvoerend arts. Kortom, bij ons bent u in goede handen voor een buikwandcorrectie.

Meer weten over een buikwandcorrectie?

Wilt u meer weten over de buikwandcorrecties van Arts.nl? Voor telefonisch advies of voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

 

Afbeeldingen

Gespecialiseerde artsen

Recente vragen


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/arts.nl/httpdocs/wp-content/themes/arts_nl/template-parts/single-behandelingen.php on line 138