Revisie Neuscorrectie

Revisie Neuscorrectie (Na Mislukte Neuscorrectie)

De neus staat centraal in uw gezicht en bepaalt dan ook voor een groot deel uw uitstraling. Heeft u in het verleden een neuscorrectie laten uitvoeren, maar is de operatie niet naar wens verlopen? Misschien ben u nog steeds niet tevreden over de vorm en grootte van uw neus of ervaart u klachten als een verstopte neus of moeizame neusademhaling als gevolg van de ingreep. Na een mislukte eerste neuscorrectie kunt u kiezen voor een revisie neuscorrectie, oftewel een tweede neuscorrectie operatie.

Bij een revisie neusoperatie wordt de neus opnieuw vormgegeven en beter in balans gebracht met uw gezicht. Eventuele functionele klachten, bijvoorbeeld als gevolg van de mislukte neuscorrectie, worden tevens verholpen. Een revisie neuscorrectie is een meer specialistische ingreep dan een primaire neuscorrectie. Door de veranderingen van het bot en kraakbeen tijdens de eerste mislukte neuscorrectie, is het gebied rondom de neus kwetsbaarder.

Veel voorkomende problemen waarvoor een secundaire neuscorrectie nodig is zijn bijvoorbeeld een chronisch verstopte neus als gevolg van de mislukte neuscorrectie, het instorten van het kraakbeen, het neustussenschot of de neusbotten, een onnatuurlijke vorm van de neus en verdikte littekens. Na de secundaire neuscorrectie is de neus weer mooi van vorm en in balans met de rest van uw gezicht.

Consult revisie neuscorrectie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een tweede neuscorrectie na een eerste mislukte neuscorrectie? Maak dan een afspraak voor een consult bij Arts.nl. Onze cosmetisch chirurg kijkt naar uw neus en bespreekt uw klachten en wensen. Samen loopt u het gehele proces door van voorbereiding tot het uiteindelijke resultaat. Alles komt aan bod: kosten, wat er precies gaat gebeuren tijdens de operatie, de herstelperiode, de verwachte resultaten, de risico’s, etc. Bent u volledig overtuigd, dan plannen we een revisie neuscorrectie in.

Voorbereiding op de tweede neuscorrectie

Ter voorbereiding op de revisie neuscorrectie brengen we uw gezondheid en medicijngebruik in beeld. De arts bekijkt uw neus van alle kanten en bepaalt wat de kwaliteit is van de huid en het kraakbeen. Er worden ook foto’s gemaakt. Tevens brengt de arts precies in beeld hoe de mislukte neusoperatie is verlopen en waardoor problemen zijn ontstaan. Wij adviseren u om enkele weken voor de neusoperatie te stoppen met roken en tenminste een dag van tevoren geen alcohol te consumeren. U heeft een gesprek met een anesthesist in verband met de algehele narcose.

De revisie neuscorrectie operatie

De neusoperatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving of algehele narcose. Het soort verdoving is afhankelijke van de omvang van de ingreep. De ingreep duurt meestal 1,5 tot 4 uur. De operatie verloopt als volgt:

 • Op de dag van de revisie neusoperatie ontvangt u van ons speciale kleding. In uw hand brengen we een infuus aan;
 • We begeleiden u naar de operatiekamer waar u plaats neemt op de behandeltafel. U wordt plaatselijk verdoofd met injecties of onder algehele narcose gebracht;
 • De arts maakt incisies aan de binnenzijde van de neus (gesloten benadering). Soms is het nodig om te kiezen voor incisies tussen de twee neusgaten (open benadering);
 • De huid van de neuspunt en neusrug wordt gelift;
 • De arts brengt vervolgens het bot en kraakbeen in de juiste vorm. Waar nodig wordt daarbij bot of kraakbeen verwijderd of verplaatst. Soms gebruikt de arts kraakbeen van bijvoorbeeld het oor of de rib om het oor beter vorm te geven. Een implantaat is ook mogelijk.
 • De huid wordt teruggelegd over de neus en vervolgens worden de incisies gesloten met oplosbare hechtingen;
 • We plakken uw neus af met pleisters en brengen een plastic beschermingskapje aan om de neus te beschermen. Om bloed en wondvocht op te vangen, blijven er in eerste instantie twee stukjes luchtig verband achter in de neusgaten;
 • Na afronding van de revisie neuscorrectie brengen we u naar de verkoeverkamer.

U mag niet zelf rijden direct na de revisie neuscorrectie. Neem daarom iemand mee om u thuis te brengen. In de meeste gevallen mag u dezelfde dag nog naar huis.

Herstel na een revisie neuscorrectie

De herstelperiode na een revisie neuscorrectie is vergelijkbaar met de herstelperiode na de eerste mislukte neuscorrectie. Direct na de ingreep heeft u vaak pijn rondom de neus en ogen. Er is meestal sprake van zwelling en ook blauwe plekken komen voor. De eerste dagen kunnen de ogen dichtzitten door de zwellingen en ook ademhalen door de neus kan moeizaam gaan. Het meeste ongemak is binnen een week of twee verdwenen.

Een dag na de ingreep verwijderen we het lichte verband uit uw neusgaten. Na ongeveer 10 dagen mag u afscheid nemen van het plastic neuskapje. We adviseren u de eerste 3 tot 6 weken na de ingreep niet te sporten en zware lichamelijk inspanning te vermijden. Gaat u liggen, houd dan uw hoofd hoger dan de rest van uw lichaam. Het gebruik van make-up of verzorgingsproducten raden we de eerste weken af. De meeste mensen pakken twee weken na de ingreep hun normale activiteiten weer op.

Het definitieve resultaat van de neuscorrectie is na een jaar zichtbaar. Tijdens het herstelproces kunt u altijd contact opnemen met vragen. We plannen tevens met u een eindgesprek in om de resultaten te bespreken.

Risico’s secundaire neuscorrectie

De volgende complicaties kunnen voorkomen bij een revisie neuscorrectie:

 • De eerste dagen tot weken na de revisie neuscorrectie komen pijn, zwellingen, een verdoofd gevoel en blauwe plekken voor rondom de neus en ogen. Door de zwelling kunt u mogelijk ook moeilijkere ademen door de neus. Deze complicaties zijn over het algemeen tijdelijk;
 • Net als bij andere operaties is er een kleine kans op infecties, onderhuidse bloedingen of neusbloedingen voor. Deze complicaties zijn doorgaans eenvoudig te verhelpen;
 • In zeer zeldzame gevallen valt de revisie operatie ook onder de noemer mislukte neuscorrectie. De vorm of grootte voldoet niet aan uw verwachtingen, de littekens zijn nog steeds duidelijk zichtbaar of uw functionele klachten zijn nog steeds niet verholpen.

Een mooi en langdurig resultaat

Dankzij een revisie neuscorrectie is uw neus weer mooi van vorm en in harmonie met de rest van uw gezicht. Eventuele functionele klachten zijn verholpen. Klachten die door de eerste operatie niet verholpen zijn of klachten die ontstaan zijn door een eerste mislukte neuscorrectie. Het resultaat van een revisie neuscorrectie is blijvend.

Voor een mooi en langdurig resultaat raden we een gezonde levensstijl aan. Kies de juiste huidverzorgingsproducten, eet en drink gezond, zorg voor voldoende beweging en vermijd ongezonde leefgewoontes als stress, roken en overmatig alcohol gebruik.

Revisie rhinoplastiek is een complexe procedure en vraagt om een ervaren en professionele cosmetisch chirurg. De artsen van Arts.nl draaien al lange tijd mee in de wereld van de cosmetische ingrepen. Zij hebben een goed begrip van de neusstructuur en veel ervaring met de benodigde geavanceerde chirurgische technieken. Uw wensen en zorgen staan altijd voorop en heldere communicatie is een belangrijk aandachtspunt. Kortom, voor een revisie neuscorrectie bent u bij ons in goede handen.

Meer weten over een revisie neuscorrectie?

Wilt u meer weten over de revisie neuscorrecties van Arts.nl? Neem dan voor telefonisch advies of voor het maken van een afspraak voor een consult contact met ons op.

 

Afbeeldingen