Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie (Schaamlip Verkleining)

Ieder vrouwenlichaam is anders en dat geldt ook voor de schaamlippen. Bij sommige vrouwen zijn de schaaplippen afwijkend van vorm. Soms is dit aangeboren en soms het gevolg van ouder worden of een bevalling. Schaamlippen met een afwijkende vorm zijn vaak niet alleen ontsierend, maar kunnen ook pijn of ongemak veroorzaken. Tijdens het fietsen of wandelen bijvoorbeeld, als u strakke kleding draagt of tijdens seksueel contact. Veel voorkomende schaamlipproblemen zijn te grote buitenste schaamlippen en te grote binnenste schaamlippen die buiten de buitenste schaamlippen vallen.

Heeft u last van te grote schaamlippen? Dit probleem is eenvoudig te verhelpen met een schaamlipcorrectie (labiaplastiek). Bij een schaamlip verkleining verwijderen we overtollige huid en vetweefsel. Na de ingreep zien uw schaamlippen er weer netjes uit. Uw buitenste schaamlippen zijn weer mooi in verhouding met uw binnenste schaamlippen.

Consult schaamlip verkleining

Overweegt u een schaamlipcorrectie? Dan wilt u vast eerst meer weten over de ingreep, voordat u besluit om de operatie te ondergaan. In dat geval kunt u een afspraak maken voor een consult bij Arts.nl. Een van onze cosmetische chirurgen loopt tijdens dit gesprek de gehele behandeling met u door. Hoe gaat de behandeling in zijn werk, wat zijn de kosten, hoe lang moet u herstellen, welke risico’s zijn van toepassing, etc. Ook bekijkt hij of zij uw schaamlippen en geeft een idee over het te verwachten resultaat. Overtuigd? Dan plannen we met plezier een schaamlipcorrectie voor u in.

Schaamlipcorrectie: de operatie

Ter voorbereiding op de schaamlipcorrectie maken we foto’s voor uw medisch dossier. Deze vergelijken we later met de na-foto’s. De specialist bepaalt hoeveel schaamlipweefsel er weggehaald wordt van de binnenste en buitenste schaamlippen. Ook brengen we uw fysieke gesteldheid en medicijngebruik in beeld.

De schaamlipcorrectie is een lichte ingreep en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De operatie duurt ongeveer een uur en verloopt als volgt:

 • Op de dag van de schaamlipcorrectie krijgt u van onze speciale kleding. We begeleiden u naar de behandelkamer, waar u plaatsneemt op de behandeltafel. De arts tekent vervolgens uit waar de incisie gaat komen en welk deel van de huid verwijdert zal worden;
 • We verdoven uw schaamlippen met behulp van een aantal kleine injecties;
 • De arts maakt incisies in de schaamlippen. Overtollige huid en overtollig vetweefsel worden verwijdert en de arts brengt de schaamlippen opnieuw in vorm;
 • De incisies worden gesloten met oplosbare hechtingen;
 • We brengen u naar de verkoeverkamer en u mag dezelfde dag nog naar huis.

Herstel na een schaamlipcorrectie

De eerste uren en dagen na de schaamlipcorrectie voelt uw vagina wat pijnlijk aan en er kan sprake zijn van zwellingen en blauwe plekken. Soms heeft u last van een verdoofd gevoel in de schaamlippen. Ook kan de wond nog een aantal dagen blijven bloeden. U kunt hiervoor maandverband gebruiken. Het meeste ongemak is binnen een paar dagen verdwenen. Het kan een maand of 2 duren voordat alle zwelling is weggetrokken. Goed koelen kan het herstelproces bevorderen en de zwelling verminderen. Het litteken kan in eerste instantie nog wat hard aanvoelen en rood zijn. Na verloop van tijd wordt het litteken zachter en minder opvallend. We adviseren u geen seksueel contact te hebben in de eerste 6 weken na de schaamlipcorrectie. Ook sporten, zwaar tillen en intensieve lichamelijke inspanning kunt u beter vermijden.

Gedurende het herstelproces kunt u altijd contact met ons opnemen bij vragen of als u zich zorgen maakt. We vinden het namelijk belangrijk dat u de schaamlipcorrectie met een goed gevoel doorloopt. Van voorbereiding tot resultaat. Tijdens een eindcontrole maken we foto’s en bekijken en bespreken we uiteraard ook het resultaat.

Risico’s van het laten corrigeren van de schaamlippen

Een schaamlipcorrectie is een lichte en veilige ingreep. Bijwerkingen en complicaties die voorkomen bij een schaamlip operatie zijn:

 • De eerste dagen na de schaamlip operatie voelen uw schaamlippen wat pijnlijk aan en zijn gezwollen. Ook kunnen er blauwe plekken aanwezig zijn en kan sprake zijn van een verminderd gevoel in de huid. Het meeste ongemak is na een week verdwenen. De zwelling kan langer aanhouden;
 • Een zeldzame complicatie bij een schaamlipcorrectie is het niet goed herstellen van de littekens. Deze kunnen bijvoorbeeld dik of rood blijven. Door het wijken van de wond tijdens de eerste fase van het herstelproces is het ook mogelijk dat brede littekens ontstaan. Littekenherziening kan in dit geval uitkomst bieden;
 • Soms zijn er nog restzwellingen en verhardingen aanwezig. Deze verdwijnen na een aantal maanden;
 • Er kan na een schaamlipcorrectie een allergische reactie optreden op het gebruikte verdovingsmiddel of antibioticum. Deze complicaties zijn van tijdelijke aard;
 • Heel soms is het resultaat niet naar wens. Er kan dan een tweede ingreep uitgevoerd worden;
 • Zoals bij elke operatie is er na een schaamlipcorrectie een kleine kans op een infectie, hematoom of nabloeding. Deze complicaties zijn meestal snel en eenvoudig te verhelpen.

Een mooi en langdurig resultaat na labiaplastiek

Na een schaamlip verkleining zien uw schaamlippen er weer normaal uit. De buitenste schaamlippen zijn mooi in verhouding met de binnenste schaamlippen. U bent tevens verlost van fysieke en emotionele klachten die gepaard gingen met de afwijkende vorm van uw schaamlippen. Het definitieve resultaat van de schaamlipcorrectie is na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Het resultaat is blijvend.

De artsen van Arts.nl behoren tot de beste experts op gebied van cosmetische ingrepen. Kiest u voor schaamlipcorrectie via Arts.nl, dan kiest u voor een operatie van een professionele en ervaren cosmetisch chirurg. Een echte expert in zijn of haar vakgebied. Een persoonlijke benadering, een natuurlijk en harmonieus resultaat en uniek behandelplan voor elke patiënt zijn enkele van onze kernwaarden. Kortom, u bent bij ons in goede handen.

Meer weten over een schaamlipcorrectie?

Wilt u meer weten over de schaamlipcorrecties via Arts.nl? Neem dan voor advies of voor het maken van een afspraak contact met ons op!

 

Afbeeldingen

Gespecialiseerde artsen