Billift

Billift

Billen zijn er in allerlei soorten en maten. Grote en kleine billen, platte en ronde billen, V-vormige en A-vormige billen, small en brede billen, hangende billen. Door allerlei factoren kunnen uw billen gedurende uw leven van vorm veranderen. Zo kunnen uw billen slapper worden door ouderdom of van vorm veranderen door gewichtsschommelingen, een veranderd bewegingspatroon of een zwangerschap. Of misschien had u op jonge leeftijd al platte billen. Bent u om wat voor reden dan ook niet tevreden met de vorm of het volume van uw billen? Dan kan een billift uitkomst bieden.

Bij een billift wordt aan de onderzijde van uw billen vet en huid verwijderd en worden uw billen gelift. Hierdoor ogen uw billen na de ingreep ronder en strakker. De littekens bevinden zich in de bilplooien en vallen daardoor nauwelijks op. Bent u niet tevreden over het volume van de billen? Dan kunt u ook kiezen voor een bilvergroting met implantaten. Een combinatie van een billift en bilvergroting behoort tevens tot de mogelijkheden.

Advies over het verhogen van de billen

Wilt u uw billen laten liften en graag meer weten over de billift operatie? Neem dan contact op voor een adviesgesprek met een van onze cosmetisch chirurgen. De arts bekijkt samen met u het probleem en geeft advies. Ook loopt hij of zij de gehele behandeling met u door van voorbereiding tot het uiteindelijke resultaat. U krijgt informatie over de ingreep, de risico’s die verbonden zijn aan de billift, de kosten, de herstelperiode en het resultaat. Leg gerust al uw vragen op tafel, daarvoor is het consult bedoeld. We kunnen u uiteraard ook voor en na foto’s laten zien van billifts die we eerder hebben uitgevoerd. Bent u overtuigd? Dan plannen we een billift in.

De operatie van de billen

Ter voorbereiding op de billift operatie maken we foto’s van uw billen. Tevens brengen we uw gezondheid en medicijngebruik in beeld. Bepaalde aandoeningen kunnen namelijk een risico vormen tijdens de ingreep of het resultaat beïnvloeden. U heeft een gesprek met de anesthesist in verband met de narcose.

De billift wordt uitgevoerd onder algehele verdoving en duurt ongeveer een uur. De operatie verloopt als volgt:

  • Op de dag van de bil operatie krijgt u van ons speciale kleding en een infuus in uw hand. De arts tekent de plek van de incisies uit op uw billen. Vervolgens begeleiden we u naar de operatiekamer. U wordt onder narcose gebracht;
  • De arts maakt incisies in de bilplooien en verwijdert overtollige huid en vetweefsel. Het overige vetweefsel wordt herverdeeld om de billen de juiste vorm te geven;
  • De incisies worden gesloten met oplosbare hechtingen;
  • We bedekken uw billen met steunverband en brengen u naar de verkoeverkamer.

Vaak blijft u nog een nacht ter observatie in onze kliniek na de billift. Zorg dat iemand u de volgende dat naar huis brengt. U mag de eerste tijd na de ingreep namelijk niet autorijden.

Herstel na een billift

De eerste dagen na de billift voelen uw billen pijnlijk aan. Ook is het mogelijk dat de billen gezwollen zijn en dat er blauwe plekken aanwezig zijn. Spierpijn is tevens gebruikelijk. Voor een optimaal herstel is het raadzaam om de eerste 6 weken na de ingreep niet auto te rijden en geen fysiek inspannende activiteiten te ondernemen. De eerste vier dagen na de billift mag u niet zitten op uw billen. Na ongeveer 6 weken kunt u al uw activiteiten weer oppakken. De eerste maanden na de billift kunnen de littekens rood en opgezet zijn. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam. De littekens worden vanzelf minder dik en rood. Als de korstjes verdwenen zijn, mag u litteken crème smeremen met u het resultaat. Gedurende het herstelproces kunt u altijd contact met ons opnemen bij vragen. We vinden het belangrijk dat u voor, tijdens en na de billift met al uw zorgen bij ons terecht kunt.

Risico’s van een billift

Het is belangrijk om u te realiseren dat er aan elke cosmetische operatie risico’s verbonden zijn. Dat geldt ook voor een billift. De risico’s bij het corrigeren van de billen zijn als volgt:

  • De eerste dagen na de billift voelen uw billen wat pijnlijk aan en zijn gezwollen. Ook kunnen er blauwe plekken aanwezig zijn en kan er sprake zijn van een verminderd gevoel in de huid. Het meeste ongemak is na twee weken verdwenen;
  • In sommige gevallen treedt na de billift een allergische reactie op door het gebruikte verdovingsmiddel of antibioticum. Deze complicaties zijn van tijdelijke aard;
  • In zeldzame gevallen herstellen de littekens niet goed en blijven rood en/of dik. Littekencorrectie kan dan uitkomst bieden;
  • Het resultaat is niet wat u ervan verwacht had. In dit geval kan een tweede ingreep nodig zijn;
  • In zeldzame gevallen is er sprake van een blijvende gevoelsverandering van de huid na een correctie van de billen;
  • Bij elke operatie is er een kleine kans op een hematoom, infectie of nabloeding. Deze complicaties zijn doorgaans eenvoudig te verhelpen.

Een mooi en langdurig resultaat na het laten liften van de billen

Na een billift zijn uw billen weer mooi van vorm, stevig en goed in balans met de rest van uw lichaam. Het definitieve resultaat is na enkele maanden zichtbaar en in principe blijvend. De littekens bevinden zich in de bilplooien en zijn daardoor nauwelijks zichtbaar. Voor een mooi en langdurig resultaat is een gezonde levensstijl belangrijk. Zorg voor voldoende beweging en eet en drink zo gezond mogelijk. Onder invloed van gewichtsschommelingen, ouderdom en hormonen kunnen uw billen in de toekomst namelijk weer van vorm veranderen.

Arts.nl is een samenwerkingsverband van meerdere artsen met veel ervaring op gebied van zowel chirurgische als niet-chirurgische ingrepen. De artsen die de billifts uitvoeren behoren tot de beste experts in hun vakgebied. U bent dus in professionele handen als u kiest voor een billift bij Arts.nl. Uw wensen, zorgen en verwachtingen staan centraal bij de bilcorrectie.

Meer weten over het laten liften van de billen?

Wilt u meer weten over billift via Arts.nl? Voor dan voor telefonisch advies of een consult kunt u contact met ons op.

Zijn er andere delen van uw lichaam waar u niet tevreden over bent? Bij Arts.nl bieden we allerlei behandelingen aan. Denk bijvoorbeeld aan een borstlift met of zonder implantaten of een buikwandcorrectie.

 

Afbeeldingen

Gespecialiseerde artsen

Recente vragen


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/arts.nl/httpdocs/wp-content/themes/arts_nl/template-parts/single-behandelingen.php on line 138