Onderooglidcorrectie

Ooglidcorrectie – Onderooglidcorrectie

Als gevolg van huidveroudering kunnen er wallen onder uw ogen ontstaan. Dit geeft u vaak een somber, vermoeid of verouderd uiterlijk. De wallen ontstaan doordat de huid en het onderliggende bindweefsel verslappen. Hierdoor hopen huid en vetweefsel zich op onder de ogen. Ook verslappen door ouderdom de spiertjes rond uw ogen en krijgen de huid en het onderhuidse vet de kans om te zakken. Daarnaast zorgt ouderdom vaak ook voor vochtophopingen onder de ogen. Sommige mensen met een erfelijke aanleg hebben al op jonge leeftijd last van wallen.

Stoort u zich aan uw wallen? Dan kan een onderooglidcorrectie uitkomst bieden. Bij zo’n ooglidcorrectie verwijderen we overtollige huid, vet en/of vocht onder de ogen. Na de ingreep heeft u weer een frisse oogopslag. U ziet er jonger uit en uw zelfvertrouwen krijgt een boost.

Wallen worden soms verward met donkere kringen onder de ogen. Deze kringen worden veroorzaakt door een dunne huid of pigmentophoping en zijn niet te verhelpen met een onderooglidcorrectie.

Heeft u ook last van hangende bovenoogleden? Dan kunt u een onderooglidcorrectie combineren met een bovenooglidcorrectie. Bij sterk verzakte onderste oogleden is een midface lift ook een mogelijkheid.

Consult onderooglidcorrectie

Wilt u uw wallen laten corrigeren en meer weten over de operatie? Maak dan een afspraak voor een consult met onze cosmetisch chirurg. Hij of zij beoordeelt wat de mogelijkheden zijn voor een onderooglidcorrectie. Samen bespreekt u de details van de ingreep: hoe verloopt de operatie en het herstel, zijn er risico’s, welk resultaat kunt u verwachten, wat zijn de kosten, etc. Bent u volledig overtuigd dat u een onderooglidcorrectie wilt laten uitvoeren, dan plannen we een behandeling in.

Corrigeren van de onderste oogleden: de voorbereiding

Ter voorbereiding op de ooglidcorrectie brengen we uw gezondheid en medicijngebruik in beeld. Ook maken we foto’s voor uw medische dossier. De arts loopt de volledige procedure nogmaals met u door. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Voor een optimaal resultaat en het verminderen van de kans op complicaties adviseren we u enkele weken voor de ingreep niet te roken. Drink ook een dag van tevoren geen alcohol.

Correctie wallen: de onderooglidcorrectie operatie

De onderooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een uur. De operatie verloopt als volgt:

 • Na ontvangst brengen we u naar de behandelkamer en neemt u plaats op de behandelstoel;
 • De arts tekent de plek van de incisies uit op uw gezicht;
 • De huid onder uw ogen verdoven we met plaatselijke injecties;
 • De arts maakt vervolgens incisies onder de wimperlijn. De huid en het onderliggende vet- en spierweefsel worden aangetrokken en de arts verwijdert overtollige huid en weefsel. Bij vetzakjes onder de ogen wordt een incisie gemaakt in het onderste ooglid. Het overtollige vet wordt over het jukbeen verdeeld om zo de vetzakjes te laten verdwijnen;
 • De incisie wordt gehecht met fijne hechtingen en afgedekt met een pleister;
 • De arts herhaalt de procedure voor het tweede oog;
 • Nadat de onderooglidcorrectie is afgerond, brengen we u terug naar de verkoeverkamer. U krijgt een ijsbril tegen de pijn en zwelling.

Neem om de dag van de operatie iemand mee die u thuis kan brengen. U mag namelijk niet zelf rijden.

Na de onderooglidcorrectie: herstel en nazorg

Direct na de ooglidoperatie voelen uw oogleden pijnlijk aan en zijn gezwollen. U krijgt een ijspakking om uw ogen te koelen. Na enige tijd ontstaan er vaak ook blauwe plekken en uw ogen kunnen droog aanvoelen of juist overmatig gaan tranen. Na ongeveer een week bent u  van het meeste ongemak af en verwijderen we ook de hechtingen. Het kan nog een tot twee weken duren voordat alle zwellingen en verkleuringen verdwenen zijn.

De eerste week na de onderooglidcorrectie adviseren wij u om lichamelijke inspanning zoveel mogelijk te vermijden. Gebruik ook geen make-up of verzorgingsproducten voor uw gezicht. Na ongeveer een week gaan de meeste patiënten weer aan het werk en pakken hun normale activiteiten weer op. Uw arts kan u gericht advies geven over het herstel na een onderooglidcorrectie.

De incisies voor de onderooglidcorrectie worden gemaakt vlak onder het ooglid. Door het gebruik van fijne hechtingen zijn de littekens nauwelijks zichtbaar. Na ongeveer 2 weken mag u eventueel litteken crème smeren. Vermijd direct zonlicht de eerste 6 maanden na de onderooglidcorrectie. Smeer zonnebrandcrème op uw gezicht als u naar buiten gaat en draag een zonnebril bij zonnig weer.

Het definitieve resultaat van de ooglidcorrectie is na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Tijdens het herstelproces kunt u altijd contact opnemen met vragen.

Correctie van de onderste oogleden: de risico’s

De risico’s op complicaties bij een onderooglidcorrectie zijn minimaal. De volgende complicaties komen voor:

 • De eerste dagen tot weken na de onderooglidcorrectie zijn de oogleden gezwollen en pijnlijk en zijn er blauwe plekken aanwezig. Deze klachten verdwijnen vanzelf binnen twee weken;
 • Ontstaan van een infectie of onderhuidse bloeding. Deze complicaties zijn doorgaans eenvoudig te verhelpen;
 • Een trekkend ooglid is normaal de eerste dagen naar de onderooglidcorrectie. Dit probleem verdwijnt vanzelf;
 • Het is mogelijk dat u de eerste dagen uw ogen niet goed kunt sluiten. De ogen kunnen hierdoor droog worden. Oogdruppels bieden dan vaak uitkomst;
 • In zeer zeldzame gevallen wordt het onderooglid naar beneden getrokken door de zwelling. Daarbij helpt het vrijwel altijd om het onderste ooglid een aantal weken te masseren, soms in combinatie met het gebruik van steroïde oogdruppels;
 • In zeer zeldzame gevallen kunnen de littekens dik worden of langdurig rood blijven. Littekencorrectie kan dit probleem (deels) verhelpen;
 • Asymmetrie van de oogleden is zeer zeldzaam. Een tweede ingreep kan dan uitkomst bieden.

Een mooi en langdurig resultaat

Dankzij een onderooglidcorrectie krijgt u weer een frisse en jeugdige uitstraling. Uw wallen zijn verdwenen en uw heeft meer zelfvertrouwen. Voor een mooi en langdurige resultaat raden we een gezonde levensstijl aan. Gebruik de juist gezichtsreinigingsproducten, vermijd stress, beweeg voldoende en eet en drink gezond. Het resultaat van een onderooglidcorrectie is doorgaans zo’n 10 tot 15 jaar zichtbaar. Daarna kan de huid opnieuw verzakken. Als u wilt kunt u daarna opnieuw een ooglidcorrectie laten uitvoeren.

Arts.nl is een samenwerkingsverband van professionele en ervaren cosmetische chirurgen. Kies u voor een onderooglidcorrectie van Arts.nl, dan kiest u voor een behandeling van een expert op gebied van cosmetische operaties. Een persoonlijke benadering en heldere communicatie zijn belangrijke kernwaarden voor ons. We gaan dan ook uitgebreid met u in gesprek over uw wensen en zorgen. Daarbij geven we eerlijk advies en zijn we altijd beschikbaar voor vragen. Kortom, voor een onderooglidcorrectie bent u bij ons in goede handen.

Meer weten over een onderooglidcorrectie?

Wilt u meer weten over de ooglidcorrecties van Arts.nl? Neem dan voor advies of voor het maken van een afspraak voor een consult contact met ons op.

 

Afbeeldingen