Midface Lift

Midface Lift (Cheek Lift)

Huidveroudering is een natuurlijk proces waarbij de huid langzaam aan volume en elasticiteit verliest. Een van de tekenen van huidveroudering is het verzakken van de wangen. Als gevolg hiervan ontstaan er bijvoorbeeld wallen of diepe groeven onder uw ogen en/of een diepe neuslippenplooi. Bepaalde ziektes en veel afvallen in korte tijd kunnen het huidverouderingsproces versnellen. Verzakte wangen zorgen er vaak voor dat u er ouder uitziet en vermoeid oogt. Dit kan vervelend en storend zijn. Om uw gezicht weer een jonge en frisse uitstraling te geven kunt u een midface lift laten uitvoeren.

Een midface lift of cheek lift is een ingreep waarbij incisies worden gemaakt in het onderste ooglid. De huid en het onderliggende vetweefsel van de wangen wordt vervolgens gelift. Hierdoor verdwijnen uw wallen en de diepe neuslippenplooien en is de huid van uw wangen weer glad en strak. Het is een vrij nieuwe techniek binnen de cosmetische chirurgie. Een midfacelift kan gecombineerd worden met andere ingrepen, zoals bijvoorbeeld een bovenooglidcorrectie of injecties met botox of gezicht fillers.

Consult over een midface lift operatie

Overweegt u een midface lift, dan kunt u bij Arts.nl een consult aanvragen. Tijdens dit consult bespreekt u samen met de arts wat u kunt verwachten van de ingreep. Wat houdt de behandeling precies in, wat is de hersteltijd, wat zijn de risico’s en kosten, wat is het resultaat? Pas als u zeker bent, plannen we de operatie in.

Voorbereiding op de midface lift procedure

Ter voorbereiding op de midface lift procedure brengen we uw gezondheid en medicijngebruik in beeld. We bekijken onder andere wat de kwaliteit van uw huid is en de conditie van uw gezichtsspieren. Op basis hiervan maken we een plan van aanpak: waar kunnen de incisies het beste gemaakt worden, in hoeverre moet de huid gelift worden en in welke richting. We lopen alle stappen van de behandeling in detail met u door, zodat u goed voorbereid de operatie ingaat.

Facelift van de wangen: de behandeling

De midface lift behandeling verloopt als volgt:

 • Op de dag van de operatie ontvangt u van ons speciale kleding en krijgt u een infuus in uw hand;
 • We begeleiden u naar de operatiekamer waar u vervolgens plaats neemt op de behandeltafel;
 • Met enkele prikjes verdoven we uw wangen en het gebied rondom de ogen. In overleg met de chirurg kunt u ook een roesje krijgen ter ontspanning;
 • Voor de midface lift maakt de arts incisies direct onder de wimperrand of achter de haarlijn bij de slapen;
 • Vervolgens worden de huid en het onderliggende vetweefsel opgetild en omhooggetrokken. De arts verdeelt vet en weefsel worden opnieuw en verwijdert overtollige huid;
 • Als het gewenste resultaat is bereikt, worden de incisies gesloten met fijne hechtingen en bedekt met huidpleisters;
 • Na afronding van de midface lift brengen we u terug naar de verkoeverkamer. Als u zich goed voelt, mag u binnen een uur naar huis.

Na de midface lift behandeling: herstel en nazorg

Na de behandeling voelt uw gezicht de eerste dagen wat gezwollen aan en er kunnen blauwe plekken aanwezig zijn. Uw ogen kunnen tranen en ’s ochtends wat vastgeplakt zitten. Ook is het mogelijk dat de ogen ’s nachts iets open blijven staan. Dit is tijdelijk. Wrijf niet in uw ogen. Schoonmaken kan eventueel door de ogen te deppen met een vochtig wattenschijfje. Na ongeveer een week verwijderen we de huidpleisters en hechtingen.

Autorijden, bukken, intensief sporten en zwaar tillen wordt de eerste week afgeraden. Na twee weken kunt u al uw activiteiten weer oppakken. Na ongeveer 3 maanden is het definitieve resultaat zichtbaar. Tijdens een controleafspraak bekijkt de arts samen met u het resultaat. Gedurende het herstelproces mag u altijd contact opnemen als u vragen heeft.

Risico’s van een midface lift

Elke operatie brengt risico’s met zich mee, ook een midface lift. De risico’s zijn als volgt:

 • De eerste dagen na de ingreep kan zwelling, pijn en ongemak optreden. De hechtingen kunnen wat trekken. Deze ongemakken verdwijnen binnen een week of 2.
 • Er kan de eerste 12 uur na de ingreep een nabloeding of onderhuidse bloeding ontstaan. Dit is eenvoudig te verhelpen en heeft vrijwel nooit invloed op het uiteindelijke resultaat;
 • De eerste maanden na de ingreep kan de huid rond de ogen wat dof aanvoelen. Dit gaat vanzelf over;
 • Bij elke operatie is er een risico op infectie. Infecties komen bij een cheek lift echter nauwelijks voor en zijn eenvoudig te verhelpen;
 • Ongewenste littekenvorming. Dit komt nauwelijks voor na een midface lift door de fijne hechtingen. Littekencorrectie kan helpen om een litteken te verminderen;
 • In zeer zeldzame gevallen komt het voor dat het onderooglid te ver naar beneden wordt getrokken waardoor er te veel oogwit zichtbaar is onder de iris;
 • Er kan sprake zijn van asymmetrie van het gezicht na de ingreep. Bij behandeling door een ervaren arts is dit risico echter zeer gering en bovendien te verhelpen met een tweede operatieve ingreep.

Roken vergroot de risico’s op complicaties. Het is daarom verstandig om drie maanden voor en enige weken na de midface lift operatie niet te roken.

Een mooi en langdurig resultaat

Een midface lift behandeling zorgt voor een jonge, frisse en natuurlijke uitstraling. Deze ingreep geeft u vaak meer zelfvertrouwen en energie. Uw wangen hebben weer volume en u ziet er uitgerust uit. Voor een langdurig resultaat is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen. Gebruik daarom de juiste reinigingsmiddelen en leef zo gezond mogelijk. Vermijd roken, overmatig alcoholgebruik, grote gewichtstoename en te veel zon.

Waarom kiezen voor een midface lift van Arts.nl

De midface lift is een relatief nieuwe techniek in de wereld van de cosmetische chirurgie. De ingreep vereist bijzondere vaardigheden en expertise. In Nederland voeren slechts een aantal ervaren artsen de ingreep uit. Kiest u voor Arts.nl dan kiest u voor een midface lift van zo’n professionele en ervaren cosmetisch chirurg. Wij vinden een persoonlijke benadering belangrijk en u kunt voor, tijdens en na de ingreep dan ook altijd direct contact opnemen met de uitvoerend arts.

Meer weten over een cheek lift?

Wilt u meer weten over de midface lift behandelingen van Arts.nl? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.