Botuliniumtoxine behandelingen

Botuliniumtoxine injecties

Huidveroudering is onvermijdelijk. Zo rond uw 25ste levensjaar kunnen de eerste rimpels al zichtbaar worden. Vanaf uw 40ste levensjaar komt huidveroudering vaak in een stroomversnelling terecht. De mate en snelheid van huidveroudering verschilt per persoon. Hormonale veranderingen tijdens de vrouwelijke menopauze en de mannelijke penopauze dragen veelal bij aan rimpelvorming. Net als ongezonde levensgewoontes of bepaalde ziektes. Rimpels zijn in eerste instantie alleen zichtbaar als u beweegt (dynamische rimpels). Na verloop van tijd zijn de rimpels zowel zichtbaar bij beweging als in rust (statische rimpels).

Heeft u moeite met de rimpels die in uw gezicht verschijnen? Dan zijn Botuliniumtoxine injecties een goede optie. Botuliniumtoxine behandelingen worden in de cosmetische wereld al ruim 15 jaar gebruikt om rimpelvorming tegen te gaan. Beide middelen hebben als werkzame stof botulinetoxine. Injecties met botulinetoxine werken preventief tegen rimpels en maken minimale rimpels minder zichtbaar. Botuliniumtoxine injecties worden veelal ingezet voor het verminderen en voorkomen van een fronsrimpel, rimpels rondom de mond (marionetlijnen) en rimpels en lijnen in de nek. Bij het inzetten van botulinetoxine in een vroeg stadium worden zowel de dynamische als statische rimpels voorkomen.

Botuliniumtoxine injecties kunnen al ingezet worden bij de eerste tekenen van huidveroudering. Voor gezichtsverjonging vind regelmatig een combinatie plaats met andere huidbehandelingen, zoals gezicht fillers en of een chemische peeling.

Advies over Botuliniumtoxine behandelingen

Ingrijpen in uw uiterlijk is een hele stap. Iedereen heeft eigen wensen als het gaat om zijn of haar uiterlijk. Overweegt u een Botuliniumtoxine behandeling? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat de mogelijkheden zijn, hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat het resultaat is en hoeveel u moet betalen.

U kunt bij ons een adviesgesprek aanvragen. We lopen met u alle stappen van een behandeling door: van voorbereiding tot het uiteindelijke resultaat. Tijdens dit gesprek kunt u al uw vragen op tafel leggen. U krijgt uiteraard ook informatie over de kosten. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen over een behandeling met Botuliniumtoxine.

Voorbereiding op de behandeling met Botuliniumtoxine

Een Botuliniumtoxine behandeling is een lichte ingreep. U hoeft dan ook niet allerlei maatregelen te nemen ter voorbereiding op de injecties. Het is wel verstandig om tenminste 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken om kans op blauwe plekken te verminderen.

Heeft u een bepaalde aandoening of bent u zwanger? Dan is het verstandig om de arts hierover in te lichten voorafgaande aan de behandeling. Bekend is dat bijvoorbeeld bepaalde spierziektes en longaandoeningen beïnvloed kunnen worden door het gebruik van Botox. Tijdens een zwangerschap worden injecties met botulinetoxine afgeraden. Ook kunnen sommige medicijnen het effect van de werkzame stof versterken. We vragen u dan ook altijd naar uw medicijngebruik.

Botuliniumtoxine: de behandeling

Voor de behandeling neemt u plaats in een comfortabele behandelstoel. Via meerdere injecties met een zeer dunne naald brengt onze arts botulinetoxine in de huid van uw gezicht. Deze werkzame stof van Botuliniumtoxine blokkeert de zenuwimpulsen naar de spieren. Als gevolg hiervan spannen spieren zich minder sterk aan en wordt het proces van rimpelvorming stopgezet. Botulinium werkt zo preventief tegen rimpels en maakt minimale rimpels minder zichtbaar. De behandeling duurt meestal zo’n 15 minuten. De injecties geven wat milde pijn. Soms veroorzaakt de ingespoten vloeistof een branderig gevoel. Dit is vaak van korte duur. Na de Botuliniumtoxine behandeling mag u direct naar huis.

Herstellen na een behandeling met Botuliniumtoxine

Een Botuliniumtoxine behandeling vraagt weinig hersteltijd. U bent direct na de ingreep toonbaar. De eerste dagen kan er wat lichte zwelling, pijn of roodheid optreden. Pijnstillers zijn vrijwel nooit nodig, maar u kunt altijd een paracetamol nemen.

Voor het beste resultaat raden wij aan om de eerste 4 tot 6 uur na de behandeling geen make-up te dragen, geen gezichtsverzorgingsproducten te gebruiken, niet te gaan liggen, geen intensieve lichamelijke activiteiten te ondernemen, geen alcohol te drinken en het behandelde gebied zoveel mogelijk met rust te laten. Neem de eerste 24 uur na de Botuliniumtoxine injecties geen gezichtsbehandeling, ga niet naar de sauna en maak geen lange vlucht. Na 24 uur mag u alles weer doen.

Tijdens het herstelproces kunt u altijd contact met ons opnemen met vragen. We vinden het belangrijk dat u een goed gevoel overhoudt aan de Botuliniumtoxine behandeling. Tijdens een controleafspraak bekijken we samen met u het resultaat. Voor en na foto’s nemen we op in uw dossier.

Risico’s van een Botuliniumtoxine behandeling

Een Botuliniumtoxine behandeling is zeer veilig en kent weinig risico’s. Complicaties en bijwerkingen komen nauwelijks voor. Soms kan er wat zwelling, pijn, roodheid of blauwe verkleuring ontstaan op de plaats van de injecties. Dit is vaak van korte duur. In zeer zeldzame gevallen raken spieren aangetast, waardoor bijvoorbeeld het ooglid kan gaan hangen. In zeer hoge concentraties is botulinetoxine giftig. Op de manier waarop Botuliniumtoxine worden ingezet voor cosmetische ingrepen, is een overdosis echter nooit aan de orde.

Een mooi en langdurig resultaat

Botuliniumtoxine geeft uw gezicht een frisse en jongere uitstraling. Het definitieve resultaat van de ingreep is binnen twee weken zichtbaar. De behandeling heeft zo’n 3 tot 6 maanden effect. Daarna kunt kiezen voor een nieuwe behandeling. We adviseren een interval van minimaal 3 maanden tussen behandelingen. Voor een langdurig resultaat is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen en een gezonde levensstijl te hanteren. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen en leef zo gezond mogelijk. Vermijd roken, overmatig alcoholgebruik, grote gewichtstoename en te veel zon.

Waarom kiezen voor een behandeling van Arts.nl

Kiest u voor Arts.nl, dan kiest u voor Botuliniumtoxine behandeling van een professionele en ervaren arts op gebied van cosmetische behandelingen. We hebben een klein team van specialisten en vinden een persoonlijke benadering belangrijk. Tijdens het gehele proces van consult tot nazorg heeft u dan ook direct contact met de uitvoerend arts. Alle artsen van Arts.nl hebben ruime ervaring en behoren tot de beste experts als het gaat om cosmetische ingrepen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Botuliniumtoxine behandelingen van Arts.nl? Voor telefonisch advies of een consult kunt u contact met ons opnemen.

 

Afbeeldingen