Chemische Peeling TCA-Fenol

Gecombineerde TCA & fenol peeling

Uw huid verandert gedurende uw leven onder invloed van zowel interne als externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan hormonen, bepaalde ziektes, erfelijkheid, zonlicht, roken, stress, voeding, wondjes en extreme kou of hitte. En ook ouder worden speelt uiteraard een belangrijke rol. De invloed van de verschillende factoren is vooral terug te zien aan de huid van uw gezicht. Naarmate de jaren verstrijken kunnen er rimpels, oneffenheden en littekens verschijnen. Ook kleurverandering als gevolg van bijvoorbeeld pigmentatie en rosacea is een bekend huidprobleem. Soms wordt uw huid erg droog of juist vet en glimmend.

Sommige huidproblemen in het gezicht kunnen u een ongezonde, onverzorgde, verouderde of vermoeide uitstraling geven. Om de huid van uw gezicht te verjongen en verfrissen is een gecombineerde TCA peeling en fenol peeling mogelijk. Hierbij wordt zowel trichloorazijnzuur (TCA) als fenol aangebracht op de huid. Deze werkzame stoffen verwijderen de bovenste lagen van de huid. De beschadigde en dode huidcellen verdwijnen en maken plaats voor nieuwe huidcellen. Tegelijkertijd wordt de onderliggende lederhuid gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren.

Een gecombineerde TCA/fenol behandeling is geschikt voor medium-diepe en diepe chemische peelings. Dit type peeling wordt onder andere toegepast bij acnelittekens, diepliggende verkleuringen van het gezicht, ernstige rimpelvorming en zonbeschadigde huid. Een chemische peeling kan tevens helpen om de vochtbalans van uw huid te verbeteren en de bovenste huidlaag te zuiveren.

Om de tekenen van huidveroudering nog beter aan te pakken is het mogelijk om een chemische TCA en fenol peeling te combineren met andere huidbehandelingen. Denk bijvoorbeeld aan botox injecties of lipofilling.

Chemische peeling TCA & fenol: Consult en voorbereiding

Overweegt u een chemische peeling met TCA en fenol? Maak dan bij ons een afspraak voor een consult. We lopen samen met u de behandeling door van voorbereiding tot het uiteindelijke resultaat. Hoe verloopt de behandeling, is het pijnlijk, wat zijn de risico’s, hoeveel kost een chemische peeling met TCA en fenol, welk resultaat kunt u verwachten? We beantwoorden alle vragen die u heeft.

Voorafgaande aan de chemische peeling bespreken we uw gezondheid en medicijngebruik en doen we een gezondheidscheck inclusief bloedonderzoek. Uw fysieke gesteldheid en bepaalde medicijnen kunnen namelijk het resultaat beïnvloeden. Sommige gevallen voeren wij geen chemische peel uit, bijvoorbeeld bij een actieve ontsteking of bij zwangerschap.

Chemische peel TCA & fenol: de behandeling

Voor de chemische peeling neemt u plaats in onze behandelstoel. Uw huid wordt gereinigd en vervolgens brengt de arts de werkzame stoffen TCA en fenol aan op uw gezicht. Dit gebeurt in verschillende lagen. Daarbij geldt: hoe dieper de chemische peel, hoe meer lagen. Het aanbrengen van TCA en fenol kan een branderig gevoel geven. Om de pijn te verlichten brengen we soms een verdovende crème aan. De duur van de chemische peeling ligt meestal tussen de 30 en 60 minuten. Voelt u zich goed, dan mag u na de behandeling direct naar huis. U krijgt pijnstillers mee.

TCA en fenol chemische peeling: herstel en nazorg

De eerste dagen na de peeling voelt de huid wat strak aan en kan pijnlijk, rood en gezwollen zijn. U krijgt een verzachtende en desinfecterende crème mee om op uw gezicht te smeren. Na ongeveer 3 dagen begint uw huid te vervellen. Dit vervellen duurt meestal een dag of 10. Daarna is uw huid volledig vernieuwd en nog een aantal maanden erg kwetsbaar. Gebruik de eerste 3 maanden zonnebrand met een hoge beschermingsfactor als u naar buiten gaat en vermijd direct zonlicht.

Een gecombineerde TCA en fenol chemische peeling is een veilige behandeling en complicaties komen nauwelijks voor. Zeldzame complicaties zijn: infecties van de huid of een allergische reactie. Deze complicaties zijn tijdelijk of eenvoudig te verhelpen.

Heeft u tijdens het herstelproces vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Chemische peeling: het resultaat

Het resultaat van een chemische peeling met TCA en fenol is dat rimpels minder zichtbaar zijn en uw huid weer mooi glad en egaal van kleur is. Daarnaast is de vochtbalans hersteld en zijn onregelmatigheden, onzuiverheden en littekens minder zichtbaar of volledig verdwenen. Kortom, uw huid ziet er weer fris en gezond uit.

Na zo’n 4 maanden ziet u het definitieve resultaat van de behandeling. Het eindresultaat van de chemische peeling met TCA en fenol bekijken we samen met u tijdens een eindcontrole. Een eenmalige behandeling is meestal voldoende om het gewenste effect te bereiken. Eventueel kan de behandeling na enige tijd herhaald worden.

Meer weten over de gecombineerde TCA en fenol peelings van Arts.nl?

Bij Arts.nl werken artsen die gespecialiseerd zijn in chirurgische en niet-chirurgische huidbehandelingen. Al onze artsen behoren tot de beste experts op gebied van verschillende soorten chemische peelings en andere cosmetische ingrepen.

Wilt u meer weten over de chemische peels met TCA en fenol van Arts.nl? Voor telefonisch advies of een consult kunt u contact met ons opnemen.

 

Afbeeldingen