Gezicht Fillers

Gezicht Fillers

Huidveroudering is een natuurlijk proces. Vanaf uw 25ste levensjaar verliest u langzaam maar zeker oppervlakkig en diepliggend vetweefsel in uw gezicht. Ook vindt er botafbraak plaats van het gezichtsskelet (botresorptie). Uw huid verliest aan volume en elasticiteit en er ontstaat een huidoverschot. Er verschijnen lijnen en rimpels, u kunt last krijgen van ingevallen wangen of wallen en de natuurlijke rondingen van uw gezicht verdwijnen. Huidveroudering kan u hierdoor een vermoeide uitstraling geven. Bepaalde ziektes, ongezonde leefgewoontes, hormonale veranderingen en veel afvallen in korte tijd dragen veelal bij aan het verlies van elasticiteit en volume van de huid.

Kijkt u niet graag meer in de spiegel door de verschillende tekenen van huidveroudering? Of zorgt uw verouderde huid voor ongemak of een vermoeid gevoel? Dan is een behandeling met gezicht fillers (facial fillers) een goede optie om uw gezicht te verjongen en verfrissen. Gezicht fillers zijn vloeibare middelen die geïnjecteerd worden in de huid. Fillers zijn bedoeld om rimpels en lijnen te egaliseren en om volume en natuurlijke contouren terug te brengen in uw gezicht. Uw gezicht ziet er weer jong en fris uit. Facial fillers kunnen bijvoorbeeld marionetlijnen, voorhoofdsrimpels en glimlachrimpels verminderen, volume geven aan uw wangen of lippen, uw jukbeenderen accentueren of wallen laten verdwijnen.

Onze artsen werken alleen met tijdelijke fillers met natuurlijke ingrediënten. Tijdelijke gezicht fillers kunnen al ingezet worden bij de eerste tekenen van huidveroudering en zijn volkomen veilig. Voor gezichtsverjonging worden fillers soms gecombineerd met ander huidbehandelingen, zoals botox of een peeling.

Vrijblijvend consult over een behandeling met gezicht fillers

Uw uiterlijk veranderen is niet een beslissing die u zomaar neemt. Het is belangrijk om te weten waar u aan begint. Hoe gaat de behandeling met gezicht fillers in zijn werk, wat zijn de risico’s, hoeveel kost het, welke verschillende facial fillers zijn er, welk resultaat heeft u voor ogen?

U kunt bij ons een vrijblijvende adviesgesprek aanvragen. We lopen de gehele behandeling met u door. Van voorbereiding tot het uiteindelijke resultaat. U kunt al uw vragen op tafel leggen. We bekijken samen wat uw wensen zijn en welke gezicht fillers het meest geschikt zijn. Geen enkel gezicht is hetzelfde en de behandeling is dan ook voor iedere patiënt anders. We geven u uiteraard ook informatie over de kosten. Alleen als uw volledig overtuigd bent, starten we het behandeltraject.

Voorbereiding op de injecties met facial fillers

Een behandeling met gezicht fillers is een lichte en niet-chirurgische ingreep. Het is verstandig om tenminste 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken om kans op blauwe plekken te verminderen.

Heeft u een bepaalde aandoening en/of gebruikt u medicijnen? Dan is het verstandig om de arts hierover in te lichten voorafgaande aan de behandeling. Bepaalde aandoeningen en medicijnen kunnen het resultaat namelijk beïnvloeden. Een behandeling met gezicht fillers tijdens de zwangerschap of bij een infectie wordt afgeraden.

Verschillende soorten gezicht fillers: hyalonzuur en calcium fillers

Er zijn verschillende soorten fillers:

  • Fillers op basis van hyalonzuur. De merken waar wij mee werken zijn Juvederm, Restylane en Sculptra. Hyalonzuur is een lichaamseigen stof die vocht aantrekt en zo het gezicht volume geeft. De stof breekt na enkele dagen af en het lichaam maakt vervolgens nieuw hyalonzuur aan. De aanmaak vertraagt naarmate u ouder wordt, waardoor uw huid langzaam volume verliest. Dit is te voorkomen door injecties met hyalonzuur. Hyalonzuur fillers worden gebruikt om uw gezicht of lippen meer volume te geven en rimpels te verminderen.
  • Radiesse is een filler met calcium. Radiesse fillers stimuleren uw huid en het onderliggende weefsel om meer collageen te vormen. Het is bedoeld om uw gezicht meer volume te geven en rimpels te verminderen.
  • Permanente fillers bevatten niet-lichaamseigen stoffen als PMS of Aquamid. Onze artsen werken nooit met deze permanente fillers vanwege de vele nadelen die eraan kleven.

Naast facial fillers kunt u ook kiezen voor lipofilling. Lipofilling is een techniek waarbij lichaamseigen vetweefsel in uw gezicht wordt gebracht en voor meer volume zorgt. De behandeling verloopt anders dan bij bovengenoemde gezicht fillers. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de behandeling lipofilling.

De behandeling met gezicht fillers: een facelift zonder snijden

Voor de behandeling neemt u plaats in een comfortabele behandelstoel. Via meerdere injecties met een dunne naald brengt onze arts de fillers aan in uw gezicht. Verdoving is meestal niet nodig.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid probleemzones die behandeld worden. De tijdsduur ligt meestal tussen de 15 en 45 minuten. Als u zich goed voelt, mag u direct naar huis.

Gezicht fillers: na de behandeling

Na de behandeling met gezicht fillers kan de eerste dagen wat lichte zwelling, pijn, blauwe plekvorming of roodheid optreden. Een paracetamol of ice pack kan helpen om pijn en zwelling te verminderen.

Voor de beste resultaten raden wij aan om de eerste 4 tot 6 uur na de behandeling geen make-up en gezichtsverzorgingsproducten te gebruiken. Blijf in beweging, maar vermijd intensieve lichamelijke inspanning. Alcohol kunt u het beste een dag laten staan. Neem de eerste twee weken geen gezichtsbehandeling en ga niet naar de sauna of uitgebreid zonnebaden. Meestal kunt u direct na de behandeling weer aan het werk.

Gedurende het herstelproces kunt u altijd contact met ons opnemen met vragen. We vinden het belangrijk dat u een goed gevoel overhoudt aan de behandeling. Tijdens een eindcontrole bekijken we het eindresultaat en maken we foto’s voor uw dossier. Graag horen we tijdens dit gesprek hoe u de behandeling heeft ervaren en of het resultaat naar wens is.

Risico’s van fillers voor het gezicht

De tijdelijke facial fillers die we gebruiken zijn veilig en leiden tot een natuurlijk en verjongend resultaat. Bij tegenvallende resultaten kunnen de fillers direct opgelost worden. Direct na de behandeling is mogelijk sprake van roodheid, pijn, zwelling, blauwe plekken of een allergische reacties. Deze bijwerkingen verdwijnen snel. Ook is er een zeer kleine kans op infecties, verhardingen en bloedvatbeknelling. Deze complicaties zijn bij tijdelijke fillers op basis van hyalonzuur of calcium doorgaans eenvoudig op te lossen.

Een mooi en langdurig resultaat

Facial fillers geven uw gezicht een natuurlijke, frisse en jonge uitstraling. Uw huid is mooi egaal en uw gezicht heeft duidelijke contouren. Het definitieve resultaat van facial fillers is na zo’n 4 weken zichtbaar. Het effect van de hyalonzuur fillers is 6 tot 12 maanden zichtbaar. Het effect van Radiesse fillers is meer dan een jaar zichtbaar. Daarna kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.

Voor een langdurig resultaat is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen en een gezonde levensstijl te hanteren. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen en leef zo gezond mogelijk. Vermijd roken, overmatig alcoholgebruik, grote gewichtstoename en te veel zon.

Waarom kiezen voor gezicht fillers via Arts.nl?

Arts.nl is een samenwerkingsverband van meerdere artsen met ruime ervaring op gebied van chirurgische en niet-chirurgische cosmetische ingrepen. Kiest u voor een behandeling met facial fillers via Arts.nl, dan kiest u voor een arts met ruime ervaring op gebied van in huidbehandelingen en complexe cosmetische ingrepen. Elk van onze artsen behoort tot de beste experts op gebied van facial filler behandelingen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandelingen met gezicht fillers van Arts.nl? Voor telefonisch advies of een vrijblijvend consult kunt u contact met ons opnemen.

 

Afbeeldingen