Bullhorn Lip Lift

Bullhorn lip lift

Naarmate u ouder wordt, veroudert ook de huid van uw gezicht. Een mogelijke gevolg van huidveroudering is het verzakken van de bovenlip. De afstand tussen de neus en bovenlip wordt dan groter en uw bovenlip verliest aan volume. Dit kan u een strenge uitstraling geven. Vaak heeft een verzakte bovenlip ook invloed op uw glimlach. Uw tanden zijn namelijk minder of helemaal niet meer zichtbaar als u lacht. Een grote afstand tussen neus en bovenlip kan overigens ook op jonge leeftijd voorkomen. Dit is vaak erfelijk bepaald.

Is de afstand tussen uw neus en bovenlip te groot? Met een bullhorn lip lift verkleinen we de afstand tussen uw neus en bovenlip. Hierdoor ziet uw bovenlip er voller uit, zijn uw tanden weer zichtbaar als u lacht en krijgt uw gezicht een vriendelijkere en jongere uitstraling. Een bullhorn lip lift wordt soms gecombineerd met fillers om uw lippen meer volume te geven.

Consult lipcorrectie

Wilt u meer informatie over een bullhorn lip lift? Dan kunt u bij Arts.nl een afspraak maken voor een consult. Onze cosmetisch chirurg bekijkt uw gezicht en bespreekt uw wensen en verwachtingen. Samen loopt u vervolgens de behandeling door van voorbereiding tot het uiteindelijke resultaat. Ook de kosten komen uiteraard aan bod. Alleen als u volledig overtuigd bent, plannen we een behandeling in.

De bullhorn lip lift: voorbereiding en operatie

Ter voorbereiding op het liften van uw bovenlip brengen we uw gezondheid en medicijngebruik in beeld. Tevens maken we foto’s van uw gezicht om het resultaat van de bullhorn lip lift te kunnen beoordelen.

De lip operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een drie kwartier. Op de dag van de ingreep brengen we u naar de behandelkamer. Daar neemt u vervolgens plaats op de behandelstoel en verdoven we het gebied rondom uw neus en lippen met plaatselijke injecties. De chirurg maakt daarna twee vlindervormige incisies onder uw neus en verwijdert vervolgens een dun reepje huid. Daarbij worden tevens de spiertjes ingekort. Na het hechten van de littekens wordt u naar de verkoeverkamer gebracht. U mag vrij snel na de bullhorn lip lift naar huis.

Na de lip verhoging: herstel en nazorg

Direct na de lip verhoging operatie is de huid rondom uw neus en lippen gezwollen. Ook kunt u last hebben van pijn, maar dit is vaak minimaal. Het meeste ongemak is na een week verdwenen. Milde zwelling kan nog zo’n 6 weken duren. Koelen helpt vaak tegen de zwelling en pijn. We raden u aan de eerste dagen rust te houden. Gebruik daarnaast de eerste week geen make-up of reinigingsproducten. Na ongeveer een week worden de hechtingen verwijderd. De meeste mensen kunnen na een week hun normale activiteiten weer oppakken.

Het litteken is vaak nog rood in het begin. U kunt make-up gebruiken om het litteken weg te werken. Gedurende de maanden zal het litteken langzaam wegtrekken en minder gaan opvallen.

Het definitieve resultaat van de bullhorn lip lift is na ongeveer 4 maanden zichtbaar. Het litteken valt dan vrijwel helemaal weg in de plooi onder uw neusvleugels. Tijdens het herstelproces kunt u altijd contact opnemen met vragen.

Risico’s en complicaties bij een bullhorn lip lift

De volgende complicaties zijn mogelijk bij een bullhorn lip lift:

  • De eerste dagen tot weken na de lipcorrectie is de huid rondom de neus en lippen pijnlijk, gezwollen en soms gevoelloos. Deze complicaties verdwijnen vanzelf;
  • Er kan een infectie of onderhuidse bloeding ontstaan. Deze complicaties zijn doorgaans eenvoudig te verhelpen;
  • In zeldzame gevallen blijft het litteken gevoelig of wordt dik en rood. Dit komt echter nauwelijks voor door het gebruik van fijne hechtingen. Littekencorrectie kan uitkomst bieden als het litteken toch dik en rood blijft;
  • In zeer zeldzame gevallen is na een bullhorn lip lift sprake van een blijvend verdoofd gevoel van de bovenlip of spierslapte rondom de mond.

Een mooi en langdurig resultaat

Dankzij een bullhorn lip lift zijn uw neus en lippen weer mooi in verhouding. Uw gezicht ziet er jonger en frisser uit en uw glimlach mag weer gezien worden. Voor een mooi en langdurig resultaat raden we u aan om een gezonde levensstijl aan te houden. Vooral roken heeft veel invloed op de vorm en het volume van de lippen en de elasticiteit van de huid. Het resultaat van de ingreep is blijvend.

De artsen van Arts.nl behoren tot de beste experts op gebied van cosmetische ingrepen. Kiest u voor een bullhorn lip lift via Arts.nl, dan kiest u voor een professionele en ervaren cosmetisch chirurg.

Meer weten over een bullhorn lip lift?

Wilt u meer weten over een bullhorn lip lift via Arts.nl? Neem dan voor telefonisch advies of voor het maken van een afspraak voor een consult contact met ons op.

 

Afbeeldingen