Facelift

Facelift (Rytidectomie)

Iedereen wordt ouder, ook u ontkomt er niet aan. Naarmate de jaren verstrijken, verliest uw huid aan volume en elasticiteit. De huid begint te zakken en u ziet rimpels, lijnen, plooien en vouwen ontstaan in uw gezicht. Veel voorkomende tekenen van gezichtsveroudering zijn rimpels in het voorhoofd, kraaienpootjes rondom de ogen, hamsterwangen, een losse huid onder de kin, wallen onder de ogen, ophoping van huid rond de kaaklijn en permanente lijnen rondom de mond en neus.

Huidveroudering is een natuurlijk, onvermijdelijk en onomkeerbaar proces. De snelheid en mate van veroudering verschilt per persoon.

Heeft u moeite met huidveroudering? Misschien ervaart u ongemak of kijkt u niet graag meer in de spiegel? Dan is een cosmetische ingreep een goede optie. Er zijn verschillende facelift procedures mogelijk om de gevolgen van huidveroudering te corrigeren. Uw gezicht ziet er frisser en jeugdiger uit, eventuele ongemakken verdwijnen en uw zelfvertrouwen en energie krijgen een boost. De meeste mensen die kiezen voor een facelift zijn tussen de 40 en 70 jaar oud.

Advies over een facelift operatie

Een chirurgische ingreep in uw uiterlijk is een hele stap. Bovendien zijn er veel verschillende aanbieders van facelift procedures en lopen de kosten behoorlijk uiteen. Het kan enorm lastig zijn om de juiste behandeling en behandelend arts te kiezen.
Bij ons kunt u een vrijblijvend consult aanvragen met een cosmetisch chirurg. Tijdens zo’n consult gaat de arts uitgebreid met u in gesprek over uw wensen, motivatie en verwachtingen van de facelift. Vervolgens bekijkt u samen de mogelijkheden en kosten en loopt u het behandeltraject op papier door van voorbereiding tot het uiteindelijke resultaat. Pas als u zeker bent, starten we met de behandeling.

Verschillende soorten facelifts: van minifacelift tot deep plane facelift

 • Mini-lift of S-lift: Deze ingrepen richten zich op de rimpels en losse huid rondom het onderste deel van het gezicht en zijn bedoeld voor kleine verbeteringen. Het voorhoofd en de hals worden buiten beschouwing gelaten. De bovenste huidlaag wordt gelift en strak getrokken. Beide ingrepen duren ongeveer 2 uur.
 • MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension) of Short Flap Facelift: Deze facelift behandelingen richten zich op het gezicht, waarbij het voorhoofd en de hals buiten beschouwing gelaten worden. De bovenste huidlaag en het onderliggende steunweefsel worden gelift en aangetrokken. Beide ingrepen duren ongeveer 2 uur.
 • Composiet/Deep Plane Facelift: Dit type facelift vindt plaats onder algehele verdoving. De versteviging van de huid komt tot stand door de diepste huidlagen te liften en aan te trekken. Zo blijft schade aan de bovenste huidlaag beperkt. Deze behandeling is bedoeld voor vergaande veroudering van de huid en pakt zowel de nek als het gezicht aan.
  Naast bovenstaande chirurgische faceliftbehandeling is het ook mogelijke om te kiezen voor een niet-chirurgische liquid facelift.

Voorbereiding op de facelift procedure

We vinden het belangrijk dat u goed voorbereid bent en zo ontspannen en fit mogelijk de facelift procedure ingaat. Ter voorbereiding op de behandeling bespreken we allerlei details met u. Welke medicijnen gebruikt u, kleurt u uw haar, hoe is uw gezondheid, hoe verloopt de behandeling en de herstelperiode, wat is het resultaat, hoe kunt u zich het beste voorbereiden?

De facelift behandeling

Voorbereiding op de facelift procedure
De behandeling verloopt in de volgende stappen:

 • Op de dag van de operatie ontvangt u van ons speciale kleding. In uw hand wordt een infuus aangebracht;
 • We begeleiden u naar de operatiekamer waar u plaats neemt op de behandeltafel;
 • Voor de mini-lift, de S-lift, de MACS-lift en de Short Flap Facelift krijgt u plaatselijke verdoving. We geven u een aantal verdovende injecties in de haarlijn en een ontstekingsremmer en kalmeringsmiddel via het infuus. Er worden incisies gemaakt rondom de oren en de huid wordt deels gelift. Hierna wordt de gehele huid verdoofd;
 • Voor de Composiet/ Deep Plane Facelift brengen we u onder algehele narcose;
 • Er volgen nog een aantal incisies. De huid wordt opgetild en aangetrokken. Overtollige huid wordt verwijderd en de resterende huid wordt opnieuw gepositioneerd. Vet en weefsel worden herverdeeld.
 • Als het gewenste resultaat is bereikt, wordt de huid vastgezet met zeer fijne hechtingen. In geval van plaatselijke verdoving ziet u het resultaat direct in de spiegel;
 • De hechtingen worden bedekt met speciaal verband;
 • U wordt teruggebracht naar de verkoeverkamer.

Na de facelift behandeling: herstel en nazorg

Na de behandeling rust u uit in de verkoeverkamer. Uw gezicht voelt gezwollen aan en er kunnen blauwe plekken aanwezig zijn. Als u zich goed voelt, mag u binnen een uur naar huis.

De dag na de behandeling verwijderen we het verband. De dagen daarna draagt u dag en nacht een speciaal kledingstuk op uw gezicht om de weefsels te ondersteunen. Lichamelijke inspanning wordt afgeraden. Het gezicht kan strak of pijnlijk aanvoelen. Dit is normaal en het gevoel verdwijnt vanzelf. Ook kunt u paracetamol gebruiken als dat nodig is. De pijn is meestal minimaal en andere pijnstillers zijn vrijwel nooit nodig.

Na een week verwijderen we de hechtingen. De meeste zwellingen en blauwe plekken zijn dan verdwenen. Over het algemeen kunt u binnen 2 weken weer al uw activiteiten oppakken. Het definitieve resultaat van de facelift ziet u naar 6 tot 9 maanden.

Een facelift kan emotioneel bijzonder ingrijpend zijn. Tijdens het herstelproces kunt u dan ook altijd contact opnemen met vragen. We vinden het belangrijk dat u de behandeling met een goed gevoel doorloopt en afsluit.

Risico’s van een facelift behandeling

De risico’s van een facelift zijn beperkt. Complicaties zijn uiterst zeldzaam en bovendien vrijwel altijd tijdelijk. De risico’s zijn:

 • Ontstaan van een onderhuidse bloeding ontstaan (1-2% van de gevallen). Dit gebeurt meestal in de eerste 12 uur na de ingreep. Een bloeding kan eenvoudig verholpen worden en heeft vrijwel nooit invloed op het uiteindelijke resultaat;
 • De eerste maanden na de ingreep kan de huid rond de oren wat verdoofd of prikkelig aanvoelen. Dit gaat vanzelf over;
 • Ongewenste littekenvorming. Dit komt nauwelijks voor na een facelift door de fijne hechtingen;
 • Asymmetrie van het gezicht. De artsen van Arts.nl zijn zeer ervaren en asymmetrie van het gezicht is dan ook nauwelijks een risico;
 • Bij elke operatie is er een risico op infectie. Infecties komen bij een facelift nauwelijks voor en zijn eenvoudig te verhelpen;
 • In zeer zeldzame gevallen kunnen zenuwen in het gezicht langdurig beschadigd raken. De zenuwen herstellen zich over het algemeen binnen enkele maanden. Onherstelbare zenuwschade na een facelift is zeer zeldzaam.

Roken vergroot de risico’s op complicaties. Het is daarom verstandig om drie maanden voor en enige weken na de facelift operatie niet te roken.

Een mooi en langdurig resultaat

Met een facelift draait u de klok zo’n 10 tot 15 jaar terug. Uw uitstraling is jonger, frisser en natuurlijker. Uw huid is glad en uw gezicht heeft weer duidelijke contouren. Voor een langdurig resultaat is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen en leef zo gezond mogelijk. Vermijd roken, overmatig alcoholgebruik, grote gewichtstoename en te veel zon.

Waarom kiezen voor een facelift van Arts.nl

Kiest u voor Arts.nl dan kiest u voor een facelift van een professionele en ervaren cosmetisch chirurg. We hebben een klein team van specialisten en vinden een persoonlijke benadering belangrijk. Tijdens het gehele proces van consult tot nazorg heeft u dan ook direct contact met de uitvoerend arts. De artsen die de facelift behandelingen uitvoeren hebben zeer veel ervaring en behoren tot de beste experts op gebied van facelift en behandelingen.
De Composiet/ Deep Plane Facelift techniek is technisch ingewikkeld en vereist bijzondere vaardigheden en expertise in het verstevigen van de diepere weefsellagen. Er zijn slechts een aantal artsen ter wereld die dit type facelift uitvoeren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de facelift behandelingen van Arts.nl? Voor telefonisch advies of een vrijblijvend consult kunt u contact met ons opnemen.

Afbeeldingen