Facelift met Fillers

Volledige Facelift met Fillers (Facelift Zonder Operatie)

Naarmate u ouder wordt, verliest uw huid aan volume en elasticiteit. Als u in de spiegel kijkt ziet u door de jaren heen steeds meer tekenen van huidveroudering verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes, diepe lijnen rondom de mond en neus en losse huid onder de kin en rond de kaaklijn. Huidveroudering is een natuurlijk en onvermijdelijk proces. De mate en snelheid van veroudering is voor iedereen anders.

Huidveroudering kan erg vervelend zijn. Zo kunnen diepe rimpels en losse huid u een vermoeide of strenge uitstraling geven. Of misschien ziet u er jaren ouder oud dan u bent. Mijdt u de spiegel of vindt u dat uw gezicht niet meer past bij uw persoonlijkheid en leeftijd? Dan biedt een volledige facelift met fillers (liquid facelift) uitkomst. Dit is een facelift zonder operatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende injectables, eventueel gecombineerd met een peeling.

Een volledige facelift met fillers is een geweldige nieuwe techniek om de eerste tekenen van veroudering aan te pakken. Er komt geen scalpel aan te pas en de hersteltijd is kort. Deze techniek wordt bijvoorbeeld veel gebruikt om de wangen meer volume te geven, de natuurlijke contouren van het gezicht te herstellen, de huid rond de mond te verjongen en de lippen een volle en krachtige uitstraling te geven. Dankzij een facelift met fillers ziet uw gezicht er frisser en jeugdiger uit en krijgt u meer energie en zelfvertrouwen.

Advies over een niet chirurgische facelift

Het besluit om uw uiterlijk te veranderen neemt u natuurlijk niet zomaar. Overweegt u een facelift met fillers, dan wilt u waarschijnlijk weten wat de mogelijkheden zijn, hoeveel de behandeling kost, welk resultaat u kunt verwachten, of de behandeling pijnlijk is. Bij ons kunt u daarom een consult aanvragen met een cosmetisch chirurg. Tijdens zo’n consult gaat de arts uitgebreid met u in gesprek over uw wensen, motivatie en verwachtingen van de facelift met fillers. Samen bekijkt u de mogelijkheden, kosten en loopt u het behandeltraject door. Leg vooral al uw vragen op tafel. Pas als u zeker bent, starten we met liquid facelift behandeling.

Facelift met fillers: de mogelijkheden

Een volledige facelift behandeling met fillers kan op allerlei manieren ingevuld worden. De basis is het injecteren van bepaalde vloeistoffen (facial fillers) in uw gezicht. U kunt hierbij kiezen voor één filler of een combinatie van fillers. We gebruiken alleen fillers die bewezen leiden tot een natuurlijk, gebalanceerd en langdurig resultaat. Daarnaast is het mogelijk om de injecties te combineren met een chemische peeling.

De opties zijn als volgt:

  • Juvederm, Restylane en Sculptra: Deze speciale gezicht fillers op basis van hyalonzuur geven uw gezicht meer volume en vullen rimpels en lijnen op.
  • Radiesse is een filler op basis van calcium. Calcium stimuleert de huid om meer collageen aan te maken. Collageen is een eiwit dat zorgt voor een stevige en gezonde huid. Radiesse wordt gebruikt o uw gezicht meer volume te geven en rimpels en lijnen op te vullen.
  • Chemische peelings: Tijdens een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag verwijderd om vervolgens plaats te maken voor nieuwe huidcellen. Chemische peelings worden veelal uitgevoerd om bijvoorbeeld acnelittekens, pigmentvlekken of rosacea te verwijderen en om de vochtbalans van de huid te herstellen en de huid te zuiveren. De volgende peelings zijn mogelijk: een TCA-peeling, een fenol peeling of gecombineerde TCA/fenol peeling. Een TCA-peeling is een lichte tot matig diepe peeling. Een fenol peeling is een matig diepe tot diepe peeling.

Bij matige tot ernstige gezichtsveroudering met veel overtollige huid hebben fillers weinig effect. In dat geval raden wij daarom een traditionele chirurgische facelift aan.

De facelift met fillers: een facelift zonder operatie

Ter voorbereiding op de facelift met fillers bespreken we uw gezondheid en medicijngebruik. Bepaalde aandoeningen en medicijnen kunnen het resultaat namelijk beïnvloeden. Het is daarnaast verstandig om 24 uur voor de ingreep geen alcohol te drinken om de kans op blauwe plekken te verminderen.Tijdens de zwangerschap is een facelift met fillers niet mogelijk.

De facelift met fillers is een niet-chirurgische ingreep zonder operatie. De behandeling verloopt in een aantal stappen. Welke stappen doorlopen worden is afhankelijk van de gekozen injectables en peelings. Voor meer informatie over het behandelproces verwijzen we graag naar de pagina’s over de specifieke behandelingen. Soms kan de behandeling in één sessie worden afgerond. In andere gevallen moet u nog een keer terugkomen voor een tweede behandelsessie.

De facelift met fillers: herstel en nazorg

Na de facelift mag u direct naar huis. Uw gezicht kan de eerste dagen gezwollen zijn en pijnlijk aanvoelen. Ook kunnen er blauwe plekken aanwezig zijn. Paracetamol en koude kompressen kunnen helpen als uw ongemak of pijn ervaart.

Hoe snel u herstelt is afhankelijk van de gekozen behandelingen. Voor alle injectables en peelings geldt een basis hersteltijd van zo’n 2 weken. Daarna is uw huid vaak nog wel kwetsbaar. Pas dus op met zonlicht, extreme temperaturen en verzorgingsproducten.  Het definitieve resultaat van de facelift met fillers ziet u na ongeveer 3 maanden.

Een facelift kan emotioneel bijzonder ingrijpend zijn. Tijdens het herstelproces kunt u dan ook altijd contact opnemen met vragen. We vinden het namelijk belangrijk dat u de behandeling met een goed gevoel doorloopt en afsluit.

Risico’s van een liquid facelift

De risico’s van een facelift met fillers zijn zeer beperkt. Soms kan er na de ingreep een blauwe plek, roodheid of zwelling ontstaan. Ook allergische reacties komen voor. Deze complicaties zijn van tijdelijke aard. In zeer zeldzame gevallen ontstaat er een infectie, worden spieren aangetast of ontstaan er verhardingen onder de huid. Deze complicaties zijn doorgaans eenvoudig op te lossen.

Een mooi en langdurig resultaat

Dankzij een volledige facelift met fillers ziet uw gezicht er jonger, frisser en gezonder uit. Uw huid is glad, egaal van kleur en uw gezicht heeft weer volume en duidelijke contouren. U krijgt meer energie en zelfvertrouwen zonder dat er een operatie en lange hersteltijd aan te pas komt. Het effect is ongeveer 12 tot 18 maanden zichtbaar. Daarna kunt u eventueel kiezen voor een nieuwe behandeling.

Voor een langdurig resultaat is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen. Gebruik daarom de juiste reinigingsmiddelen, vermijd roken, overmatig alcoholgebruik, grote gewichtstoename en te veel zon.

Waarom kiezen voor een facelift met fillers van Arts.nl?

Kiest u voor Arts.nl dan kiest u voor een facelift met fillers van een professionele en ervaren cosmetisch chirurg. We hebben een klein team van specialisten en vinden een persoonlijke benadering belangrijk. De artsen die de facelift behandelingen uitvoeren behoren tot de beste experts op gebied van injectables en peelings.

Meer weten over de facelift zonder operatie?

Wilt u meer weten over de facelift behandelingen met fillers van Arts.nl? Facelift behandelingen zonder operatie en snijden? Neem dan voor telefonisch advies of een consult contact met ons op.

 

Afbeeldingen