Fenol Peeling

Chemische peeling: Fenol peeling

Er zijn allerlei factoren die de conditie van uw huid beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan interne factoren als hormonen, ouder worden, bepaalde ziektes en erfelijkheid. Ook externe factoren spelen een belangrijke rol, zoals roken, voeding, stress, zonlicht, wondjes, medicijngebruik en extreme temperaturen. Onder invloed van die verschillende factoren verandert uw huid geleidelijk door de jaren heen. Veelvoorkomende huidproblemen die kunnen ontstaan zijn pigmentvlekken, rosacea en andere kleurveranderingen, oneffenheden, littekens, rimpels en een droge of juist vette huid.

Wanneer de huid van uw gezicht sterk verandert kan dit vervelend zijn. Misschien heeft uw huid een ongezonde of onverzorgde uitstraling of ziet uw gezicht er vermoeid en oud uit. In dat geval is het mogelijk om uw huid te verjongen en verfrissen met een fenol peel. Dit is een matig diepe tot zeer diepe chemische peeling waarbij de bovenste huidlaag verwijderd wordt en plaatsmaakt voor nieuwe huid. Een fenol peel wordt veel toegepast voor het verwijderen of verminderen van acnelittekens, diepliggende verkleuringen van het gezicht en ernstige gezichtsveroudering en het herstellen van zonbeschadigde huid.

Een chemische peeling kan eenvoudig gecombineerd worden andere huidbehandelingen als botox en tijdelijke gezicht fillers. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een gecombineerd chemische peeling.

Fenol peel: consult en voorbereiding

Wilt u een fenol peeling laten uitvoeren, dan kunt u bij ons een afspraak maken voor een consult. We bespreken met u wat de voor- en nadelen van de behandeling zijn, lichten het behandeltraject toe, geven aan wat de kosten zijn en laten u zien welk resultaat u kunt verwachten. Pas als u volledig overtuigd bent, plannen we een behandeling in.

Uw gezondheid en medicijngebruik kunnen invloed hebben op het resultaat. Deze zaken bespreken we dan ook met u voorafgaande aan de fenol peel. We doen tevens een oriënterend gezondheidsonderzoek inclusief bloedonderzoek. Bij een actieve infectie en in geval van zwangerschap is een peeling niet mogelijk.

Fenol peeling: behandeling

Voor de fenol peeling behandeling neemt u plaats in een comfortabele behandelstoel. Uw huid wordt gereinigd en vervolgens brengt de arts fenol aan op uw gezicht. Dit kan een branderig gevoel geven. Door het gebruik een verdovende crème valt de pijn meestal erg mee. Afhankelijk van de diepte van de peeling brengen we één of meerdere lagen aan.

De werkzame stof fenol verwijdert de bovenste lagen van de huid. De beschadigde en dode huidcellen verdwijnen en maken plaats voor nieuwe huidcellen. Tegelijkertijd wordt daarbij de onderliggende lederhuid gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren.

De behandeling duurt meestal zo’n 30 tot 60 minuten. Als u zich goed voelt, mag u direct naar huis. U krijgt pijnstillers mee.

Fenol peeling: herstel en nazorg

De eerste dagen na de fenol peeling voelt de huid wat strak aan en kan pijnlijk, rood en gezwollen zijn. Bij een diepe chemische peeling van het gezicht heeft u over het algemeen meer last dan bij een matig diepe chemische peeling. Na een dag of drie begint uw gezicht te vervellen. Dit vervellen duurt meestal een dag of tien. U krijgt een verzachtende en desinfecterende crème mee om op uw gezicht te smeren. Gebruik de eerste 3 maanden zonnebrand met een hoge beschermingsfactor als u naar buiten gaat en vermijd direct zonlicht. Gedurende het herstelproces kunt u altijd contact met ons opnemen met vragen.

Een fenol peel is erg veilig. Complicaties en bijwerkingen komen nauwelijks voor. In zeldzame gevallen raakt de huid geïnfecteerd na een fenol peeling behandeling. Zo’n infectie is meestal snel een eenvoudig te verhelpen. Een allergische reactie kan ook optreden en verdwijnt vanzelf.

Resultaat chemische peeling met fenol

Een fenol peel zorgt voor een gezonde en frisse huid. Na een fenol peeling zijn rimpels minder zichtbaar, is uw huid glad en egaal van kleur, de vochtbalans is hersteld en onregelmatigheden en oppervlakkige littekens zijn minder zichtbaar en soms zelfs helemaal verdwenen.

Het definitieve effect van de behandeling is na zo’n 4 maanden bereikt Tijdens een eindcontrole bekijken we samen met u het eindresultaat van de fenol peeling. Indien gewenst kunt u de behandeling na een aantal jaar herhalen, maar vaak is een eenmalige behandeling voldoende.

Meer weten over de fenol peelings van Arts.nl?

Kiest u voor een behandeling via Arts.nl, dan kiest u voor een arts die gespecialiseerd is in huidbehandelingen. Al onze artsen behoren namelijk tot de beste experts op gebied van verschillende soorten peels en andere cosmetische ingrepen.

Wilt u meer weten over de fenol peeling van Arts.nl? Neem dan voor telefonisch advies of een consult contact met ons op.

 

Afbeeldingen