Permanente Fillers

Permanente Fillers Gezicht

Naast tijdelijke gezicht fillers bestaan er ook permanente fillers met lichaamsvreemde stoffen. Bekende permanente fillers voor het gezicht zijn bijvoorbeeld Bio-Alcamid, Dermolive, Aquamid en PMS (polymethyl siloxane). Een eenmalige filler behandeling met permanent resultaat klinkt misschien aantrekkelijk, maar er kleven een aantal nadelen aan. Het oorspronkelijke resultaat van de fillers kan helemaal naar wens zijn.

Uw huid ondergaat bij het ouder worden echter allerlei veranderingen. De huid wordt minder elastisch en onderhuids vetweefsel verplaatst zich. Heeft u permanente fillers in uw gezicht, dan verplaatsen deze mee. De lichaamsvreemde fillers worden namelijk niet afgebroken door het lichaam. Uw gezicht kan hierdoor op een onnatuurlijke en onwenselijke manier veranderen. Verwijderen van fillers is niet eenvoudig en vraagt om een chirurgische ingreep. Ook kunnen als gevolg van de behandeling complicaties optreden als ontstekingsreacties, verhardingen, allergische reacties en zwellingen. Vaak zijn complicaties lastig te verhelpen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) adviseert permanente gezicht fillers alleen te gebruiken in geval van een medische indicatie. De Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) staat het gebruik van permanente middelen zelfs onder geen enkele voorwaarde toe. Onze artsen zijn aangesloten bij de NVCG en staan volledig achter de adviezen van de IGZ en de NVCG. Wij voeren dan ook geen cosmetische behandelingen met permanente gezicht fillers uit.

Meer weten over tijdelijke gezicht fillers?

U kunt bij ons wel terecht voor een behandeling met tijdelijke gezicht fillers, zoals bijvoorbeeld Radiesse. Een ander alternatief is lipofilling, waarbij lichaamseigen vetcellen worden ingespoten. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een consult kunt u contact met ons opnemen.

 

Afbeeldingen