Kincorrectie

Kincorrectie

De vorm van de kin heeft veel invloed op het algehele uiterlijk van uw gezicht. Een naar achter liggende kin of juist uitstekende kin kan zorgen tot een verstoorde verhouding tussen het bovenste en onderste deel van uw gezicht. Een terugwijkende kin gaat vaak gepaard met een onderkin, een asymmetrisch gezicht, een zwak gezichtsprofiel of een groot lijkende neus. Een uitstekende kin verstoort eveneens uw profiel en de harmonie van uw gezicht. Een te grote kin trekt daarnaast tijdens een gesprek vaak ongewenst de aandacht weg van uw ogen.

Bent u niet tevreden over de vorm van uw kin, dan kan een kincorrectie uitkomst bieden. Een kincorrectie betreft een kinvergroting (kinimplantaat) of een kinverkleining. Bij een kinvergroting wordt een implantaat ingebracht. Bij een kincorrectie verwijdert de arts een gedeelte van het bot van de kin. Een kincorrectie verbetert het profiel en de symmetrie van uw gezicht en geeft u een krachtigere en natuurlijkere uitstraling. Een minimale correctie van een paar millimeter kan al een groot verschil maken. Een kincorrectie wordt regelmatig uitgevoerd in combinatie met bijvoorbeeld een neuscorrectie of traditionele facelift.

Advies kinvergroting of kinverkleining

Ingrijpen in uw uiterlijk is een hele stap. Daarom kunt u bij ons een adviesgesprek aanvragen met een cosmetisch chirurg over een kincorrectie. Onze artsen zijn erop getraind om uw gezicht in zijn geheel te beoordelen. We bekijken de verhoudingen van het gezicht en beoordelen welke ingrepen nodig zijn voor een harmonieus gelaat. Het komt regelmatig voor dat een patiënt bij ons komt voor advies over een neuscorrectie en na het consult kiest voor een kincorrectie. Tijdens het consult gaan wij met u in gesprek over uw wensen en verwachtingen en de kosten. We maken foto´s van uw gezicht en laten met behulp van 3D beelden zien wat de mogelijkheden zijn. Pas als al uw vragen beantwoord zijn en u volledig overtuigd bent, plannen we een operatie in.

Voorbereiding op de kincorrectie

Voorafgaande aan de operatie brengen we uw algehele gezondheid en medicijngebruik in beeld. In geval van een algehele narcose heeft u voorafgaand aan de operatie een gesprek met onze anesthesioloog (arts die verantwoordelijk is voor de narcose). We voeren een aantal gezondheidsonderzoeken uit en maken tevens foto´s en röntgenfoto’s van uw aangezicht, profiel, gebit en kaken.

Kincorrectie operatie: kinvergroting met implantaat of kinverkleining

De kincorrectie verloopt in de volgende stappen:

  • Op de dag van de operatie ontvangt u van ons speciale kleding. In uw hand wordt vervolgens een infuus aangebracht;
  • We begeleiden u naar de operatiekamer. Daar neemt u plaats op de behandeltafel. Bij minimale correcties wordt u plaatselijk verdoofd. In geval van een ingrijpende operatie brengen we u onder narcose;
  • Bij een kinverkleining maakt de arts incisies in de mond of onder de kin. Het bot van uw kin wordt vervolgens gebeeldhouwd tot de juiste vorm en grootte;
  • Bij een kinvergroting wordt een incisie gemaakt onder de kin of in de mond; Vervolgens wordt er een implantaat aangebracht. Dit implantaat is vooraf gemaakt van synthetisch materiaal dat lijkt op het natuurlijke weefsel van de kin. De implantaten die wij gebruiken zijn gemaakt van vast Silicone. Soms maken we voor een kinvergroting gebruik van een implantaat met vast Silicone en Goretex;
  • De incisies worden gehecht en daarna wordt een verband op de kin aangebracht;
  • U gaat tenslotte terug naar de verkoeverkamer.

Afhankelijk van de omvang van de ingreep duurt de operatie een half uur. Door de verdoving is de ingreep pijnloos.

Na de kincorrectie: herstel en nazorg

Na de behandeling komt u bij in de verkoeverkamer. Uw kin voelt vaak pijnlijk en gezwollen. Als u zich goed voelt, mag u naar huis. U krijgt pijnstillers mee.

Het verband mag na drie of vier dagen verwijderd worden. Kauwen is vaak nog een aantal dagen pijnlijk. Eet daarom vloeibaar en zacht voedsel. Het algemene pijnlijke en strakke gevoel rondom de kin kan nog een aantal dagen aanhouden. U kunt daarvoor gerust pijnstillers slikken. Het meeste ongemak is na een week verdwenen. Na ongeveer 7 dagen kunt u al uw normale activiteiten weer oppakken. Doe nog wel een paar weken rustig aan. Vermijd zware lichamelijke inspanning in de eerste drie tot zes weken na de ingreep. Het definitieve resultaat van de kincorrectie is na ongeveer 6 weken zichtbaar.

Een kincorrectie kan emotioneel ingrijpend zijn. Tijdens het herstelproces kunt u dan ook altijd contact opnemen met vragen. We vinden het namelijk belangrijk dat u de behandeling met een goed gevoel doorloopt en afsluit.

Risico’s van een kincorrectie

De risico’s van een kincorrectie zijn beperkt. Complicaties zijn zeldzaam en bovendien vrijwel altijd tijdelijk. De risico’s zijn als volgt:

  • Direct na de ingreep kan de onderlip tijdelijk gevoelloos zijn doordat de zenuw is opgezet. Dit gevoel verdwijnt vanzelf. Zeer zelden blijft er een bepaalde mate van gevoelloosheid aanwezig;
  • De 7 tot 10 dagen kan het gebied rondom de kin gezwollen en blauw of rood zijn;
  • Bij elke operatie is er een risico op infectie en onderhuidse bloedingen. Deze complicaties komen bij een kincorrectie echter nauwelijks voor en zijn eenvoudig te verhelpen;
  • In zeldzame gevallen zorgt het kinimplantaat voor irritatie.

Een mooi en langdurig resultaat via Arts.nl

Een aangepast kinprofiel, met een meer of minder uitgesproken kin, kan de contouren van uw gezicht sterk verbeteren. Uw gezicht is mooi symmetrisch en u heeft een krachtig profiel. Dit komt uw uitstraling en zelfvertrouwen vaak ten goede.

Kiest u voor Arts.nl dan kiest u voor een kincorrectie van een professionele en ervaren cosmetisch chirurg. We hebben een klein team van specialisten en kiezen heel bewust voor een persoonlijke benadering. De artsen die de kincorrecties uitvoeren hebben zeer veel ervaring en behoren tot de beste experts op gebied van cosmetische ingrepen.

Meer weten over een kincorrectie?

Wilt u meer weten over de kincorrecties van Arts.nl? Neem dan voor telefonisch advies of voor het maken van een afspraak contact met ons op.