Lipofilling Gezicht

Lipofilling Gezicht

Huidveroudering is onvermijdelijk. Vanaf uw 25ste verliest u oppervlakkig en diepliggend vetweefsel in uw gezicht en er vindt botafbraak van het gezichtsskelet plaats (botresorptie). Uw huid verliest aan volume en elasticiteit en er is sprake van een huidoverschot. Als gevolg van deze processen krijgt u bijvoorbeeld rimpels, plooien, wallen of ingevallen wangen. De natuurlijke rondingen van uw gezicht verdwijnen en u kunt er vermoeid uitzien. De mate en snelheid van huidveroudering verschilt per persoon. Meestal versnelt het huidverouderingsproces na uw 40ste onder invloed van hormonale veranderingen. Bepaalde ziektes, ongezonde leefgewoontes en veel afvallen in korte tijd kunnen ook bijdragen aan het huidverouderingsproces.

Wanneer u moeite heeft met huidveroudering kunt u met behulp van lipofilling uw gezicht meer volume en een jongere uitstraling geven. Dit kan al bij de eerste tekenen van huidveroudering. Lipofilling is een niet-chirurgische ingreep waarbij eigen lichaamsvet wordt geïnjecteerd in de huid van uw gezicht. Het vetweefsel groeit vast en wordt onderdeel van het huidweefsel op die plaats. Een deel van de vetcellen blijven dus achter, waardoor dit een semipermanente behandeling is. Dit in tegenstelling tot tijdelijke gezicht fillers die ongeveer 12 tot 18 maanden effect hebben.

De lipofillers geven de huid meer volume, brengen de natuurlijke contouren terug in uw gezicht en zorgen voor een jeugdige en frisse uitstraling. Lipofillers kunnen onder andere gebruikt worden voor het opvullen van diepe plooien (bijvoorbeeld de neus-lippenplooi), het corrigeren van jukbeenderen en het geven van meer volume aan de wangen. Als gevolg van de behandeling verbetert vaak ook de conditie van uw huid. Dit komt door het gebruik van eigen vetcellen met verjongende stamceleigenschappen om de kwaliteit van uw huid te verbeteren. Lipofillers worden vaak gecombineerd met botox of dysport injecties. De werkzame stof botulinetoxine blokkeert de zenuwimpulsen naar de spieren om zo rimpelvorming tijdelijk stop te zetten.

Adviesgesprek over lipofilling voor uw gezicht

De beslissing om voor lipofillers te kiezen neemt u uiteraard niet zomaar. Het is logisch dat u eerst meer duidelijkheid wilt over de behandeling. Hoe gaat de behandeling in zijn werk, wat is het resultaat, wat zijn de kosten, hoe lang hebben de fillers effect, is een combinatie met een andere behandeling misschien nuttig?

U kunt bij ons een adviesgesprek aanvragen. We lopen de gehele behandeling met u door van voorbereiding tot het uiteindelijke resultaat. Ook geven we u informatie over de kosten. Maak van tevoren alvast een vragenlijstje, zodat we al uw vragen tijdens het gesprek kunnen beantwoorden. Pas als alles duidelijk is en u overtuigd bent, starten we de behandeling.

Voorbereiding op lipofilling

Lipofilling is een lichte en niet-chirurgische ingreep. We raden u aan om tenminste 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken. Alcohol vergroot namelijk de kans op blauwe plekken. Sommige medicijnen of gezondheidsproblemen kunnen effect hebben op het resultaat van de lipofilling. We vragen u dan ook altijd naar uw gezondheid en medicijngebruik. Lipofilling tijdens de zwangerschap is niet mogelijk.

Lipofilling injecties gezicht: de behandeling

Voor de behandeling neemt u plaats in een comfortabele behandelstoel. Er wordt eerst een mini-liposculptuur uitgevoerd om vetcellen te verzamelen. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Vetweefsel uit de taille, buik of bovenbenen is bijvoorbeeld vaak geschikt voor lipofilling. Dit vet wordt vervolgens bewerkt en daarna met een dunne holle naald ingebracht op verschillende plaatsen in het gezicht om daar de huid meer volume te geven. Ook dit proces vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid vet die verzameld en ingespoten moet worden. De tijdsduur voor lipofilling ligt doorgaans tussen de 45 minuten en 3 uur. Het inspuiten van het verdovingsmiddel kan een wat ongemakkelijk of branderig gevoel geven. Vanwege de verdoving is lipofilling verder nagenoeg pijnloos.

Na de lipofilling wordt er een verband aangebracht op uw gezicht. Voelt u zich goed, dan mag u meteen naar huis. Let op dat u direct na de ingreep nog wat suf kunt zijn. Autorijden is niet verstandig. Neem dus iemand mee om u thuis te brengen.

Herstelperiode en nazorg na lipofilling

U heeft enige weken tijd nodig om te herstellen van de lipofilling behandeling. In de eerste dagen heeft u mogelijk last van lichte zwelling, pijn of roodheid in het behandelde gebied. Ook kunnen lichte blauwe plekken ontstaan en lekt er meestal wondvocht en verdovingsvloeistof uit de injectiegaatjes. Een paracetamol helpt doorgaans goed tegen de pijn. Soms is het prettig om het gezicht te koelen met een koud kompres. Het verband geeft ondersteuning aan de huid tijdens de wondgenezing. Na ongeveer een week verwijderen we het verband.

Wij raden aan de eerste 2 weken geen make-up te dragen of gezichtsverzorgingsproducten te gebruiken. Autorijden en intensieve lichamelijk inspanning worden afgeraden. Blijf wel bewegen om de bloedsomloop te stimuleren. Na een week of 2 kunt u alles weer doen. Soms is de huid nog een aantal weken wat gevoelig en de littekens zijn vaak nog rood en stug. In de meeste gevallen is duurt het totale herstelproces zo’n 3 maanden tot 1 jaar.

Tijdens het herstelproces kunt u altijd contact met ons opnemen met vragen. We vinden het belangrijk dat u een goed gevoel overhoudt aan de behandeling. Na een aantal weken heeft u een controle afspraak. De arts beoordeeld dan samen met u het resultaat.

Risico’s van lipofillers

Complicaties en bijwerkingen komen nauwelijks voor bij lipofilling. Zoals eerder benoemd kan er wat zwelling, pijn, roodheid of blauwe verkleuring ontstaan in het gezicht. Dit duurt vaak slechts enkele dagen. Ook kan er een allergische reactie optreden op bepaalde verdovingsmiddelen of desinfecteermiddelen. In zeldzame gevallen ontstaat er een infectie, vetcyste, verstoorde wondgenezing of nabloeding. Deze problemen zijn vrijwel altijd goed te verhelpen en hebben geen invloed op het uiteindelijke resultaat.

Een mooi en langdurig resultaat

Lipofillers geven uw gezicht weer volume en een frisse en jeugdigere uitstraling. Het definitieve resultaat van lipofilling is zichtbaar na ongeveer 3 maanden. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste volumetoename te bereiken. U kunt na 12 maanden een nieuwe lipofilling behandeling laten uitvoeren.

De behandeling heeft over het algemeen een blijvend effect. Het ingespoten vetweefsel wordt onderdeel van uw huidweefsel en zal meebewegen met de natuurlijke veroudering van uw huid. Dit in tegenstelling tot lichaamsvreemde permanente fillers die uw gezicht met het ouder worden ongewenst kunnen vervormen.

Voor een langdurig mooi resultaat is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen en een gezonde levensstijl te hanteren. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen en leef zo gezond mogelijk. Vermijd roken, overmatig alcoholgebruik, grote gewichtstoename en te veel zon.

Waarom kiezen voor lipofilling bij Arts.nl

Kiest u voor Arts.nl dan kiest u voor een lipofilling behandeling van een professionele en ervaren arts op gebied van cosmetische ingrepen. We hebben een klein team van specialisten en kiezen heel bewust voor een persoonlijke benadering. U heeft dan ook tijdens het gehele traject contact met de uitvoerend arts. Vanaf het eerste consult tot de laatste controleafspraak. De uitvoerend artsen van Arts.nl hebben ruime ervaring op gebied van zowel chirurgische als niet-chirurgische cosmetische ingrepen. Ze behoren tot de beste experts in hun vakgebied als het gaat om lipofilling.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de lipofilling behandelingen van Arts.nl? Voor telefonisch advies of een consult kunt u contact met ons opnemen.

 

Afbeeldingen