TCA Peeling

Chemische peeling met trichloorazijnzuur

Uw gezicht wordt voortdurend blootgesteld aan allerlei factoren die de conditie van uw huid beïnvloeden. Interne factoren zijn bijvoorbeeld erfelijke aanleg, hormonen, ouder worden en bepaalde ziektes. Er zijn ook externe factoren die een rol spelen, zoals zonlicht, extreme kou of hitte, huidverzorgingsproducten, wondjes, medicijngebruik en levensstijl. Naarmate de jaren verstrijken verandert uw huid geleidelijk onder invloed van al deze factoren. U kunt last krijgen van bijvoorbeeld een droge of juist vette huid, kleurveranderingen, oneffenheden, littekens, acne of rimpels.

Is de huid van uw gezicht sterk beïnvloed door allerlei factoren? Dan kan dit u een ongezonde, verouderde of vermoeide uitstraling geven. Het is mogelijk om de kwaliteit van uw huid te verbeteren met een TCA peeling. Dit is een chemische peeling met trichloorazijnzuur (TCA). Deze stof verwijdert de bovenste laag van de huid om vervolgens plaats te maken voor nieuwe huidcellen. Op deze manier zorgt een TCA peel voor een vitale huid en frisse uitstraling.

Een TCA peel is een lichte tot matig diepe peeling en wordt veel toegepast voor het verminderen of verwijderen van acnelittekens, fijne rimpels, pigmentvlekken en rosacea. Daarnaast kan een TCA peel helpen bij het herstellen van de vochtbalans van de huid en het zuiveren van de bovenste huidlaag. De TCA peeling is eenvoudig te combineren met andere huidbehandelingen als botox injecties of gezicht fillers. Voor een diepere peeling kan ook gekozen worden voor een fenol peeling of een gecombineerde TCA/Fenol peeling.

Consult & voorbereiding TCA peel

Overweegt u een TCA peeling en wilt u meer weten? Dan kunt u bij ons een afspraak maken voor een consult. Tijdens dit consult lopen met u alle stappen van de TCA peeling behandeling door: van voorbereiding tot het uiteindelijke resultaat. Uiteraard geven we ook aan wat de kosten zijn. Pas als u volledig overtuigd bent, plannen we een behandeling in.

Voorafgaande aan de TCA peeling bespreken we altijd eventuele bijzonderheden over uw gezondheid en medicijngebruik. Dit kan namelijk invloed hebben op het resultaat.

TCA peeling: de behandeling

Voor de behandeling neemt u plaats in een comfortabele behandelstoel. Uw huid wordt gereinigd en vervolgens brengt de arts trichloorazijnzuur aan op uw gezicht. Dit veroorzaakt een brandend gevoel. Deze pijn verdwijnt meestal snel. Afhankelijk van de diepte van de trichloorazijnzuur peeling brengen we één of meerdere lagen aan.

De werkzame stof trichloorazijnzuur verwijdert de bovenste lagen van de huid. De beschadigde en dode huidcellen verdwijnen en maken plaats voor nieuwe huidcellen. Tegelijkertijd wordt de onderliggende lederhuid gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren.

De TCA peeling behandeling wordt zonder verdoving uitgevoerd en duurt ongeveer een kwartier. Als u zich goed voelt, mag u direct naar huis. U krijgt pijnstillers mee.

TCA peeling: herstel en nazorg

De eerste dagen na de peeling voelt de huid wat strak en ongemakkelijk aan. Na een dag of 3 begint uw gezicht te vervellen. De dode huidcellen laten los. Het is belangrijk om dit proces zoveel mogelijk zijn gang te laten gaan. Trek dus niet aan de velletjes en korstjes. Na ongeveer een week maken de dode huidcellen plaats voor nieuwe huidcellen. U krijgt een verzachtende en desinfecterende crème mee om op uw gezicht te smeren. De huid is de eerste maanden erg kwetsbaar. Gebruik daarom de eerste 3 maanden zonnebrand met een hoge beschermingsfactor als u naar buiten gaat. Vermijd direct zonlicht op uw huid en extreme temperaturen.

Een TCA peeling is zeer veilig. Complicaties en bijwerkingen komen dan ook nauwelijks voor. In zeldzame gevallen raakt de huid geïnfecteerd. Met name een koortslip vormt een risico. Een infectie is vaak eenvoudig te verhelpen. Soms kan een allergische reactie optreden door overgevoeligheid voor TCA of andere gebruikte middelen. De reactie verdwijnt vanzelf.

Gedurende het herstelproces kunt u altijd contact met ons opnemen met vragen.

Het resultaat van de TCA chemische peeling

Na de TCA peel heeft uw gezicht weer een jonge en frisse uitstraling. Uw huid is weer mooi glad, heeft een egale kleur en gezonde glans, de vochtbalans is hersteld en onregelmatigheden, onzuiverheden en rimpels zijn minder goed zichtbaar of volledig verdwenen.

Het definitieve resultaat van de TCA peeling is na zo’n 4 weken bereikt. Tijdens een eindcontrole bekijken we samen met u het eindresultaat van de TCA peeling. Indien gewenst kunt u de behandeling na enige tijd herhalen. We houden een rustperiode aan van minimaal twee maanden tussen twee behandelingen.

Meer weten over de TCA peelings van Arts.nl?

Kiest u voor een chemische peel via Arts.nl, dan kiest u voor een arts die gespecialiseerd is in huidbehandelingen. Al onze artsen behoren tot de beste experts op gebied van TCA peelings en andere cosmetische ingrepen.

Wilt u meer weten over de TCA peeling van Arts.nl? Voor telefonisch advies of een consult kunt u contact met ons opnemen.

 

Afbeeldingen