Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift (Voorhoofdslift)

Naarmate u ouder wordt, verliest de huid van uw gezicht aan volume en elasticiteit. Enkele tekenen van huidveroudering zijn het verschijnen van lijnen en rimpels op het voorhoofd, fronslijnen en diepe groeven tussen de wenkbrauwen en het zakken van de wenkbrauwen. Dit kan u een vermoeide, boze, bedroefde of verouderde uitstraling geven. Uw ogen lijken kleiner en kraaienpootjes vallen meer op. Verzakte wenkbrauwen leiden bovendien vaak tot ongemak. Uw ogen voelen zwaar aan, ondanks dat u goed geslapen heeft. Laaghangende wenkbrauwen zijn niet altijd het gevolg van ouderdom. Door erfelijke aanleg kunnen ook jonge mensen last hebben van een lage stand van de wenkbrauwen of vroegtijdige verzakking.

Ervaart u ongemak van verzakte wenkbrauwen of past uw uitstraling niet bij uw persoonlijkheid? In dat geval biedt een wenkbrauwlift uitkomst. Bij een wenkbrauwlift liften we het bovenste gedeelte van het gezicht. We spreken daarom ook wel van een voorhoofdslift. Er zijn verschillende ingrepen mogelijk, zoals het verhogen en opnieuw vormen van de wenkbrauwen of het strakker trekken van de voorhoofdhuid. Een wenkbrauwlift wordt vaak gecombineerd met andere ingrepen, zoals een botox injecties of een ooglidcorrectie.

Advies wenkbrauwlift

Een cosmetische ingreep is best spannend. Wilt u meer weten, dan kunt u een consult aanvragen met een cosmetisch chirurg. Hij of zij bespreekt alle details van een wenkbrauwlift met u. Hoe verloopt de behandeling, wat zijn de risico’s en kosten, welke techniek is voor u het meest geschikt, welke resultaten kunt u verwachten, wat is de hersteltijd, etc. Onze arts beoordeelt tijdens het consult uw gezicht en bepaalt de optimale verhouding tussen uw voorhoofd, wenkbrauwen, oogleden en de bovenste randen van uw oogkassen. Op basis hiervan kan het ook zijn dat de arts een andere behandeling meer geschikt acht. Denk bijvoorbeeld aan gezicht fillers of een facelift. Wanneer alles duidelijk is en u overtuigd bent, plannen we een behandeling in.

Verschillende soorten wenkbrauwlifts

Er zijn verschillende soorten wenkbrauwlifts mogelijk.

 • Laterale temporele wenkbrauwlift: Bij deze techniek wordt er een incisie gemaakt achter de haarlijn bij beide slapen. De huid en het onderliggende vetweefsel worden vervolgens aangetrokken een opnieuw gepositioneerd. De techniek is bedoeld voor verzakking aan de buitenkant van de wenkbrauwen. Daarbij liften we ook de wangen deels voor betere gezichtscontouren. Het middelste deel van het voorhoofd blijft onbehandeld bij dit type wenkbrauwlift;
 • Endoscopische wenkbrauwcorrectie (interne wenkbrauwlift): Bij deze techniek maken we een aantal afzonderlijke incisies achter de haarlijn. Vervolgens brengen we een endoscoop in onder uw huid. Dit is een buisje met een camera aan het uiteinde. Het weefsel onder de huid bekijken we op deze manier via een televisiescherm. De huid, het vetweefsel en de spieren worden daarna van binnenuit losgemaakt met een speciale chirurgische instrumenten, aangetrokken en opnieuw gepositioneerd. Bij deze techniek behandelen we het gehele bovenste deel van het gezicht.

De keuze van de gekozen techniek is afhankelijk van de mate van huidveroudering, de hoogte van de haargrens, uw leeftijd, of u een man of vrouw bent, de conditie van uw huid en het gewenste resultaat. We overleggen altijd met u over de positie van de incisies. Daar zal namelijk een litteken ontstaan.

Voorbereiding op de wenkbrauwlift

Ter voorbereiding op de operatie brengen we uw algehele gezondheid en medicijngebruik in beeld. Gezondheidsproblemen kunnen namelijk risico’s geven tijdens de operatie en invloed hebben op het resultaat. In geval van een algehele narcose heeft u voorafgaand aan de operatie een gesprek met onze anesthesioloog (arts die verantwoordelijk is voor de narcose). We maken tevens foto’s van uw gezicht.

Wenkbrauwlift: de operatie

De wenkbrauwlift vindt plaats onder plaatselijke verdoving of algehele narcose. Dit is afhankelijk van de omvang van de ingreep en de gekozen techniek.

 • Algehele narcose: Op de dag van de operatie ontvangt u van ons speciale kleding. U krijgt tevens een infuus in uw hand. We begeleiden u vervolgens naar de operatiekamer waar u plaats neemt op de behandeltafel. Daarna wordt u onder narcose gebracht;
 • Plaatselijke verdoving: U neemt plaats op een speciale behandelstoel in een behandelkamer. We verdoven vervolgens uw huid door middel van plaatselijke injecties;
 • De arts maakt allereerst de benodigde incisies;
 • De hoofdhuid, het onderliggende vetweefsel en de spieren worden daarna gelift, aangetrokken en opnieuw gepositioneerd;
 • De arts verwijdert overtollige huid en vetweefsel;
 • De incisies worden gehecht en afgedekt met speciaal drukverband;
 • Na afronding van de ingreep brengen we u terug naar de verkoeverkamer.

Afhankelijk van de omvang van de ingreep duurt de operatie één tot twee uur.

Na de wenkbrauwlift: herstel en nazorg

Na de behandeling komt u bij in de verkoeverkamer. Uw voorhoofd voelt dan vaak pijnlijk, gezwollen en verdoofd en er kunnen blauwe plekken aanwezig zijn. In geval van plaatselijke verdoving mag u dezelfde dag al naar huis. Bij algehele narcose is het soms nodig om een nachtje te blijven.

Na een aantal dagen mag het verband verwijderd worden. Het algemene pijnlijke verdoofde en strakke gevoel in het gezicht kan nog enkele dagen aanhouden. Na ongeveer 1-2 weken verwijderen we de hechtingen. Het is verstandig om de eerste zes weken lichamelijke inspanning zoveel mogelijk te vermijden en ongeveer een week vrij te nemen van uw werk. Draag de eerste twee weken na de ingreep geen make-up en gebruik geen verzorgingsproducten voor uw gezicht. De hersteltijd en hersteladviezen zijn afhankelijk van de ingreep. Uw arts bespreekt dit uiteraard met u.

Het definitieve resultaat van de wenkbrauwcorrectie is na ongeveer 6 weken zichtbaar. Tijdens het herstelproces kunt u altijd contact opnemen met vragen. We vinden het namelijk belangrijk dat u de behandeling met een goed gevoel doorloopt en afsluit.

Risico’s van een wenkbrauwcorrectie

De risico’s van een wenkbrauw operatie zijn zeer gering. De volgende complicaties komen voor:

 • De eerste dagen zijn de ogen en het voorhoofd gezwollen en kunnen er blauwe plekken aanwezig zijn. De ergste klachten zijn binnen 2 weken verdwenen;
 • Ontstaan van een onderhuidse bloeding (1-2% van de gevallen). Dit gebeurt meestal in de eerste 12 uur na de ingreep. Een bloeding kan eenvoudig verholpen worden en heeft vrijwel nooit invloed op het uiteindelijke resultaat;
 • De eerste maanden na de ingreep kan uw voorhoofd verdoofd en strak aanvoelen. Ook kunt u last hebben van hoofdpijn of jeuk. Dit is normaal en gaat doorgaans vanzelf over;
 • Ongewenste littekenvorming. Ter plaatse van de incisies ontstaan littekens. In zeldzame gevallen blijven de littekens duidelijk zichtbaar. Littekencorrectie kan dit probleem verminderen;
 • Asymmetrie van het gezicht. Dit is een zeldzame complicatie en te verhelpen met een tweede operatie;
 • Bij elke operatie bestaat het risico op een infectie. Dit komt echter nauwelijks voor en is eenvoudig te verhelpen;
 • In zeer zeldzame gevallen (1:1000) kunnen aangezichtszenuwen langdurig of onherstelbaar beschadigd raken. Dit kan vervolgens leiden tot functieverlies van de wenkbrauw.

Roken vergroot de risico’s op complicaties. Het is daarom verstandig om drie maanden voor en enige weken na de wenkbrauwlift niet te roken.

Een mooi en langdurig resultaat

Dankzij een wenkbrauwlift heeft u weer een heldere, jeugdige en frisse blik. U bent verlost van het zware gevoel dat verzakte wenkbrauwen kunnen veroorzaken. Uw voorhoofd is weer glad en uw oorspronkelijk neutrale gezichtsuitdrukking is teruggebracht. De ingreep zorgt daarnaast vaak voor meer energie en zelfvertrouwen. Wanneer u kiest voor een wenkbrauwlift via Arts.nl, dan kiest u voor een operatie van een professionele en ervaren cosmetisch chirurg. We hebben een klein team van specialisten en kiezen heel bewust voor een persoonlijke benadering. De artsen die de wenkbrauwoperaties uitvoeren behoren tot de beste en meest ervaren experts op gebied van cosmetische ingrepen.

Meer weten over het liften van hangende wenkbrauwen?

Wilt u meer weten over de wenkbrauwlifts van Arts.nl? Neem dan contact met ons op!

 

Afbeeldingen